Schmidt Maca megint igazolta, miért nem szabad a Fideszre szavazni

Számtalan példát hoztunk már arra, hogy miért nem várhatunk a Fidesztől semmi, a cigányhelyzetet gyökeresen megváltoztató és megoldó törvényt, változtatást, ha jövőre hatalomra kerülnek:
- Három éve az övék az önkormányzati hatalom, mégsem csináltak semmit. Érpatak a bűnözést gyakorlatilag teljesen felszámoló jobbikos polgármesterétől, a (mindezidáig) független Szepessy Zsolt és az LMP-s (!) Mali Zoltán nevétől hangos az ország és a fórumok, mert ők tényleg tettek valamit. A Fidesz, bár számtalan önkormányzat az övé, az égvilágon semmit sem. (További infó ITT.)
- Mind a felsővezetésben (Deutsch, Pokorni, Farkas Flórián stb.), mind az internetes médiájukban (Reakció, Konzervatórium, Jobbklikk, Heti Válasz stb.) erősen túlreprezentáltak a polkorrekt (bal)liberálisok, atlantisták, és sajnos a helyi politikusaik sem jobbak – lásd pl. id. Balogh Artúr vagy az edelényi “Jolánka” esetét. Még ha van (lenne) a pártban egy-két normálisabb, változást akaró ember, az ötleteiket ezek biztosan megvétóznák, vagy azok az ellenállásukon biztosan fennakadna. Sok lúd disznót győz, ugyebár.
- Az egyértelműen fideszes Sólyom se sokkal értelmesebb, mint a balliberális megmondóemberek – löki a felkészületlen, demagóg süketelést. (Az idézett anyagban szereplő “A szegregáció pozitív példájaként, sikeres intézményként említette a pécsi Gandhi Gimnáziumot” mondathoz még annyit tennénk hozzá [ezt nem tettük meg eredeti cikkünkben], hogy eléggé furcsa, ha valaki “sikeresként” definiál egy olyan gimnáziumot, ahol a végzősök érettségi átlaga kettes fölé. Arról nem is beszélve, hogy Tarnabodon is egy gandhis gyilkolt. Drága jó Sólyom úr – ill. zsideszes tanácsadói – ezen tényeket sem ismeri.)

Ezekhez most a főzsideszes Schmidt Mária is csatlakozott. Ostobaságokkal tömött, polkorrekt dumája, kommentárjainkkal, alább olvasható. Ha valaki ezek fényében még mindig hezitálna: gondolja meg, olyan párttól várható bármi is, ahol ilyen emberek, mint Schmidt a főkolomposok, a párt irányvonalának legfőbb befolyásolói? Várható az, hogy tényleg rendet csinálnak, és mondjuk lemásolják az amerikai (Tent City; nincs lesittelési korhatár; három csapás [de nem a Fidesz-féle “felvizezett” verzió]; zéró tolerancia; fegyverviselési, önvédelmi jog), svájci (még gyerekeket is magánzárkába vágnak), szlovák (otthoni fegyverviselési, önvédelmi jog; a hadsereg bevetése a cigányhordák ellen) vagy olasz (se ki, se be, fegyveresekkel őrzött táborok még az olasz állampolgárságú cigányok számára is; a nem állampolgár bűnözők kíméletlen kiebrudalása) példát? Ugyan már – egy ilyen puhapöcsű párt nem fog keményen a lecsóba csapni. Marad a mai cigányterror, az állapotok tovább romlanak, és ha nincs szerencsénk, akkor kirobban a magyar-cigány polgárháború. Amelynek csak egy nyertese lesz, lehet: a “nyugis”, nem iszlámmal körülvett, termálvízben gazdag földünkre ácsingózó zsidók... Márpedig a polgárháborút csak és kizárólag a fent vázolt radikális módon, az amerikai, svájci, olasz és szlovák példa kíméletlen alkalmazásával lehet elkerülni – az ugyanis bizonyítottan mind visszafogja a cigók bűnözését, mind elszeparálja (származás-függetlenül) a bűnözőket a normális életvitelűektől, így ez utóbbiak életminőségét is drámaian javítva, leszámolásra való hajlandóságukat (azaz a polgárháború kirobbanásának esélyét) is csökkenti. A Fidesz langymeleg, polkorrekt, semmit sem változtató politikájával nem.

Vita a cigányság beilleszkedéséről

Schmidt Mária: fogytán a társadalom tűrőképessége

Miért nem integrálódnak a magyarországi romák? - címmel indított vitánkhoz - a sok értékes és a néhány kigyomlált kommentár mellett - hozzászólás érkezett Schmidt Máriától, a XX. Század Intézet és a Terror Háza múzeum igazgatójától. A cigányok társadalmi beilleszkedése rajtuk és rajtunk is múlik - vallja. Várjuk a további hozzászólásokat.


Az Egyesült Államokban „verték a négereket”. Nem ülhettek fel a buszra a fehérek mellé. Nem ihattak ugyanazokból a vízcsapokból, amelyekből a fehérek. Két emberöltővel ezelőtt mindez az amerikai mindennapok általános gyakorlata volt. Most mulatt elnököt választott az USA, de van már fekete bíró a Legfelsőbb Bíróságban, volt fekete vezérkari főnök és külügyminiszter, kettő is. A republikánus párt új elnöke is félig fekete. Nincs olyan tv sorozat, ahol az okosak és a jók között ne lennének feketék. A bemondók, hírmagyarázók, szakértők között sem tűnik már fel, ha feketéket látunk. Természetessé vált.

Kuruc.info: Macánk, jó fajvédő módjára összemossa az amerikai feketéket a cigányokkal, és természetesen Obamával (is) példálózik. Pedig tudhatná az égbekiáltó különbséget:
- Az amerikai feketék hozzászoktak a munkához (lásd rabszolgaság)
- Ők maguk (egy nem jelentéktelen százalékuk) akartak tanulni (lásd polgárjogi mozgalmak) – miközben jól tudjuk, hogy a cigóknál ez pont ellenkezőképp van. Hadd utaljunk megint a
kihagyhatatlan Mozgó Világ-cikkre: deviánsék még a fajtabelijüket is terrorizálják, ha az igyekvő, szorgalmas, hát még a “parasztokat”… Saját magukat, a közülük kiugrani kívánókat fosztják meg attól, hogy valamilyen képesítést szerezzenek.
- Obama nem “gettónigger”. Ha az lenne, harlemi gettónigger mentalitással és szocializációval, akkor ma nem lehetne az USA elnöke. Fehér nevelést kapott, fehér környezetben; ezért ment egyetemre, ezért hajtott, gürizett.

- Az usákok (akkoriban) valóban durván elnyomták a négereket. Azok tényleg nem voltak egyenértékű, -rangú állampolgárok. (Szemben, ugye, a magyarországi helyzettel, ahol éppen fordított a helyzet – ma és itt a cigányokat pozitívan diszkriminálják: ingyenlakás, emelt ösztöndíj, 200 álláshely, őket nem meri az APEH, a rendőrség b@szogatni stb. Emiatt is rossz Schmidt, ill. úgy általában a fajvédők négerhelyzet=cigányhelyzet-gyakorlata.) Márpedig az elnyomás automatikusan azzal jár, hogy még azok is bizonyítani, tanulni akartak, akik különben magasról tettek volna az iskolára (hatás-ellenhatás). Ezért is volt olyan erős a fekete polgárjogi mozgalom, ezért akartak a négerek annyira egyetemre menni akkortájt.
Persze a négerek zöme ma is funkcionális analfabéta, és az USA-ban ma (!) pozitív diszkrimináció is van, az Affirmative Act nevű fehérellenes törvény, amelynek alapján a buta niggert kell felvenni egy fehérrel szemben a munkahelyre, akkor is, ha alacsonyabb ponszámot ér el. A bűnözési rátájuk pedig sokszorosa a fehérekének, s jelentős részük segélyes. Az ellenben igaz, hogy az USA-ban új börtönöket építettek-építenek és nem fogják vissza magukat a niggerbűnözők tömeges lecsukása terén.

Növekvő bizalmatlanság

Itt az ideje, hogy a magyar cigányság integrálása is megtörténjen. A magyar mindig befogadó nép volt. A magyar cigányság pedig mindig a magyarság részének tekintette magát.

Kuruc.info: hazugság. Ahogy a világ minden másik, cigányfertőzött országában, a deviáns/bűnöző/segílyes életmódot folytató cigányok nálunk sem vallják magukat az anyanemzethez tartozóknak. Hadd utaljunk pl. a “mocskos magyar” beszólások (mint most a Tavaszmező utcában történtek) mellett pl. a világháborúkban játszott gyászos szerepükre (lásd pl. EZT): a frontvonalon a finneket hátulról, lesből agyonlőtték, hogy kirabolhassák őket; a hátországban, kihasználva a férfihiányt, zavartalanul fosztogattak; Szlovéniából a szerb fenyegetés elől azonnal Olaszországba menekültek, miközben a szlovének otthon maradtak, és bátran, hazafiasan vállalták az esetleges fegyveres háborút stb. Vagy utalhatunk arra is, hogy a megmondóembereik túlnyomó többsége deklarálja, hogy köze nincs a magyarokhoz (lásd pl. Balogh Artúr cikkeit).

Közös volt a sorsunk az itt élő cigányokkal évszázadok óta. Legtöbbjük magyar anyanyelvén kívül más nyelvet nem beszél. A legtöbb cigány családszerető, gyermekszerető, istenfélő ember.

Kuruc.info: 1.) gyerekszeretet? Piricse, ahol a gyilkos “szülők” (a Magyar Nemzet mai cikkének tanúsága szerint is) elitták, elfüstölték a gyerek után kapott segílyt? Vagy a kaposvári gyilkos? És ez csak két példa a sokból...

2.) Családszeretet? Ahol a feleségeket szabadon megerőszakolható, meggyilkolható tárgyaknak tekintik (megrázó történet, plusz hivatkozásokkal
ITT; azóta az is kiderült [lásd EZT], hogy a lánynak a méhét is el kellett távolítani)?

3.) Istenfélő?? Ugyan már, melyik (deviáns)cigány tartja be mondjuk a Tízparancsolatot, és annak is legfőképp a “ne lopj” és “ne ölj” pontjait?! A vallásosság, az istenfélőség itt kezdődik, és nem ott, hogy kirak magára az ember egy bazi nagy keresztet...


Tanulásra, tanításra, képzésre és munkára van szükségük. Meg kell tanulniuk tanulni, ki kell magukat és gyermekeiket művelniük, mert csak a tudás adhat kitörési esélyt a számukra. A magyar cigányság felemelése az egyik legfontosabb stratégiai célunk. Egymásra vagyunk utalva, az ő partnerré tételük nélkül nekünk sem fog sikerülni megkapaszkodni a 21. században.

Kuruc.info: Schmidt “természetesen” “elfelejti” közölni azt, amit pedig a balliberális sajtó egy-két értelmesebb pillanatában is elhint (lásd az ominózus Mozgó Világ-cikket): az, hogy a cigányság nem akar és soha, sehol, semelyik országban nem is akart tanulni. Egyetlen egy ellenpélda nincs. Igen, csak és kizárólag ők (és senki más!) az okai annak, hogy ennyire iskolázatlanok. Talán nem kéne ellenségként tekinteni az iskolákra, valamint az esetlegesen tanulni, kiemelkedni vágyó fajtatársakra...

A magyar cigányok egy jelentős része nem talál, nem találhat magának munkát. Ennek két oka van. Az egyik a cigány tömegek alulképzettségében, a másik a betanított, illetve segédmunkák iránti általános keresletcsökkenésben keresendő, ami nagyrészt az elmúlt húsz évben végbement technikai, technológiai forradalom következménye. A cigányság egy jelentős része tehát vagy kiszorult a munkaerőpiacról, vagy be sem kerülhetett. Ez utóbbi csoportoknál sok esetben a társadalmi normák sikeres elsajátítása sem történt meg. (eltörölték a kötelező sorkatonai szolgálatot, drasztikusan csökkent az óvodai férőhelyek száma, a szakmunkásképzés visszaesett, az iskolák, a nevelők tekintélye megszűnő félben van, a kistelepüléseken nincs karhatalom, a közrend fenntartását, illetve a magántulajdon védelmét az állam nem, vagy alig biztosítja.) Mindez a társadalmi elkülönülést erősíti.

Jelentős cigány tömegek marginalizálódnak, kerülnek kilátástalan élethelyzetbe. A peremre szorítottság, a perspektívahiány erősítik a cigány közösségek magárahagyatottságának érzetét, melynek következtében felerősödhetnek azok a hangok, amelyek a többséggel szembeni bizalmatlanság irányába hatnak. Kerülnek olyan hangadók is, akik a cigányság sorsát a többségi társadalomtól elkülönítve, tőlük függetlenül, illetve velük szemben is megvalósíthatónak gondolják.

Kuruc.info: “Kerülnek olyan hangadók is”? Ne legyünk szerénytelenek: a deviánscigányok túlnyomó többsége velünk szemben politizál, ill. cselekszik. Amikor internetes honlapok, mokka megmondóemberek immár nyíltan a magyarok kiirtására szólítanak fel, amikor Balogh Artúrnak, a Hírszerző cigó kirakatemberének minden egyes cikke durván általánosítva azt mondja, hogy kivétel nélkül minden nemcigány bűnöző, aki százmilliókat sikkaszt, ráadásul a Földet is tönkreteszi, addig mit várhatunk?

Az utóbbi időben, a tétlenségre kényszerült, létminimum alatt élő cigányság körében gyengül tolerancia a többségi társadalommal szemben, ami a többségi társadalom tűrőképességét is erősen próbára teszi. Mindez veszélyezteti a békés és biztonságos társadalmi együttélést. Megengedhetőnek illetve kezelhetetlennek tűnik a megélhetési bűnözés, ami mára társadalmi problémává vált.

Kuruc.info: vajon Macánk a “megélhetési bűnözés” körébe sorolja pl. a múltkori esetet is, amikor az életveszélyesen összeszúrkált nőtől rabolt 10 ezer Ft-ot azonnal elitták a cigók? Vagy mondjuk Kesznyétent, ahol kocsmai mulatozásra volt pénz, de persze utána szegíneknek úgymond uborkát kellett lopniuk, mert "éhesek voltak"? (Plusz hivatkozások hasonló esetekre ITT)

Miközben néhány gazdaságilag pangó térségben a születő gyermekek nagy többsége cigány, miközben falvak és községek százaiban élnek reménytelenül leszakadva a jelentős többséget alkotó cigányok, napról napra egyre elszigeteltebbek, egyre szegregáltabbak lesznek, és egyre nehezebb feladat elé állítja őket létfenntartásuk biztosítása, amit szinte kizárólag segélyekből képesek biztosítani.

Kuruc.info: Maca természetesen nem teszi hozzá, hogy az elszigetelődést, szegregálódást csak maguknak köszönhetik. Minden viszonylag mobilis nemcigány menekül mellőlük. Nem csupán az iskolákból – a favakból is. Talán nem kellene kirabolni, terrorizálni, meggyilkolni a magyarokat – mint mondjuk Tiszaroffon -, akkor azok nem menekülnének el. Valami oka csak van annak, hogy a sváb, tót stb. kisebbséggel (többséggel) bíró falvakból, iskolákból nem menekülnek a magyarok, nem? Velük miért képesek együtt élni?

Olyan sok modellt vettünk már át Nyugatról. Ideje, hogy tanuljunk az amerikai feketék beillesztését és egyenjogúsítását eredményező tapasztalatokból.

Kuruc.info: Maca! Még egyszer: nem lehet összehasonlítani az amerikai feketéket a cigánysággal. A négerek körében nagyságrendekkel magasabb a kiugrani, tanulni készek aránya. A nem “gettónéger” nevelést kapottakból is lényegesen több van – lásd pl. magát Obamát.

A többségi társadalom teendőinek számbavételénél érdemes építenünk a cigány közösségek erényeire. A közösségi szolidaritásra, hiszen cigány hajléktalant alig látunk, gyermekeiket ha csak lehet, nem adják állami gondozásba, a rokoni kapcsolatok megtartó erejére, a cigány közösségek önszervező képességére, a vajdák, választott vezetők tekintélyére.

Kuruc.info: ezzel is elárulta Schmidt, hogy lövése nincs a témához.
1. Igenis, vannak cigány hajléktalanok – a legújabb kutatások szerint minden ötödik hajléktalan az. Még úgy is, hogy az önkényes lakásfoglalók túlnyomó többsége (több, mint 90%-a) cigány (lásd
EZT és az onnan hivatkozott régebbi cikkeket).
2. “gyermekeiket ha csak lehet, nem adják állami gondozásba”. Ehhez képest az állami gondozásban levő gyerekek 90+%-a cigány...


Vegyük figyelembe, hogy milyen erőteljesen támaszkodnak a nők szerepvállalására. (Kuruc.info: valóban, remekül felhasználják őket pl. lopásra, kurválkodásra…) Ne dőljünk be az „egyenlő bánásmódot” hirdető liberális jelszónak, hiszen amire szükség lenne, az pont ennek ellenkezője. Bárki beláthatja, hogy a rossz, hátrányos szociális helyzetű gyermekeknek, legyen az cigány, vagy nem-cigány, az esetek döntő részében éppen hogy több figyelemre, gondoskodásra van szükségük, mint a jólétben felcseperedőknek. (Kuruc.info: ezt értsük úgy, hogy még több segílykét, támogatást a cigóknak és a felzárkóztató programoknak? Soha egyetlen egy országban sem sikerült ez a fajta engedékeny, a cigányság belátásában bízó politika, Maca…)

Korrupt vezetők

Szükség van felzárkóztató programokra, pszichológusok, pedagógusok, szociális munkások stb. összehangolt erőfeszítéseire ahhoz, hogy indulási hátrányaikat kiegyenlíthessük. Merjük őket szegregáltan óvodába, iskolába küldeni, kiscsoportokban, vagy egyedileg foglalkozni velük mindaddig, amíg szükséges, és csak akkor adjuk őket integrált közösségekbe, amikor jó eséllyel, sikeresen vehetik az akadályokat. (Kuruc.info: a szegregáció igenlése gyakorlatilag az egyetlen Schmidt érvelésében, amivel egyetértünk.) Adjunk nekik az iskolában enni, inni, adjunk nekik könyvet és ruhát, szüleiknek pedig lehetőség szerint munkát, tevékenységet. Legyenek ők is azok között, akik ezekben az intézményekben dolgoznak. (Kuruc.info: és ha nem akarnak? Még egyszer: kérleléssel egyszerűen nem érünk el semmit. Soha egyetlen egy országban nem működött az ilyen típusú cigánypolitika.) Kérjük és igényeljük az egyházak segítségét és támogatását is.

Követeljük meg a magyar cigányságtól, hogy integrálódjanak, és tartsák tiszteletben a többségi társadalom normáit, ugyanakkor hívjuk fel a többségi társadalom figyelmét arra, hogy a magyar cigányság mindig is a magyar társadalom integráns részének tekintette magát, és ezt értékelnünk kell. (Kuruc.info: a gondolat második része eszement hazugság; lásd pl. a fenti gondolatokat a világháború(k)ról, a mai cigó megmondóemberek magyarellenes uszításáról és teljes elkülönüléséről stb.) A magyar cigányság a magyar társadalom értékes része, fontos tehát, hogy kultúrájuk és szokásaik megismerését tegyük az általánosan kötelező tananyag részévé.

Kuruc.info: milyen “kultúráról” beszélsz? Mondj egyetlen egy olyan dolgot, amit a cigányok adtak nekünk (vagy bármelyik másik nemzetnek!) A szokásokban sincs sok köszönet. Ha figyelmen kívül hagyjuk az emberellenes babonáikat (pl. “szúrjuk ki az áldozatunk szemét, hogy az ne vezethesse a túlvilágról nyomra a rendőröket”), ami megmarad, abban sincs sok gógyi. Miben lenne pl. annak a babonának bármi értelme, hogy hisznek az átokban - azon kívül, hogy erre a van sapka-nincs sapka “elvre” hivatkozva bárkinek a lemészárlását simán megideologizálják, “megmagyarázzák” (lásd pl. EZT)? Vagy annak, hogy külön törölközőt használnak a külön testrészekre (azaz használnának, ha mosakodnának)? Annak, hogy a feleség vagy egy fiatalabb család nem tartózkodhat fizikailag a férj (vagy egy idősebb család) fölött, pl. az emeleten? Ezekben az ostoba, primitív babonákban mi a tisztelnivaló?

Életüket és gondjaikat mutassa be szappanopera és művészeti alkotás is. Értelmiségijeik közül válasszunk riportereket és szakértőket a tv-k, rádiók számára is. A cigány többségű településeken legyenek ők a közigazgatás képviselői, a rendőrök, bírók, ügyészek stb. Biztosítsuk számukra, hogy tehetségeik ne kallódhassanak el.

Kuruc.info: ebben egyetértünk, azzal az egy kikötéssel, hogy ezeknek nem szabad “díszcigányoknak” lenniük. Balogh Artúr-kaliberű / “felkészültségű” ember ne kaphasson felelős állami beosztást csak a származása miatt. Mert most ez megy. Maca jobban tenné, ha inkább arról értekezne, hogy hogyan vegyék (kényszerítsék) rá a cigókat az iskolába járásra és a tanulásra, hogy aztán ne kelljen a 200 mokka diplomáshoz hasonló projekteket indítani, ahol valóban az ilyen Balogh Artúr-féle idióták lesznek (túlnyomó?) többségben. Mert akkor már lesz elég roma, akiből válogatni lehet majd.

Tűrhetetlen, hogy az utóbbi években sem a zene, sem a sport területén nem emelkedtek ki soraikból jelentős számban kiválóságok. Fontos és szükséges, hogy sikerpályákon is befussanak a társadalom elismerését kiváltó karriereket. A cigány rádión kívül legyen cigány tv csatorna is.

Kuruc.info: hogy ott is sikkasszanak? Ugyan már, jól tudjuk, mi történik a Rádió C-nél. Miért lenne ez másképp egy cigó TV esetében? Arról nem is beszélve, hogy mi menne egy ilyen TV-ben? Ha olyan többségellenes uszítás, hazudozás, felelősség-áttolás, mint a “Magyar” Televízió “Roma Magazin” c. műsorában (lásd pl. EZT és EZT), akkor köszönjük, de nem kérünk ilyen TV-ből. Ha viszont 24 órában az “így viselkedj, így műveld a kerted, így járj iskolába”-típusú műsorok mennének, akkor boldogan adnánk pénzt ilyenre. A “Roma Magazin”-típusú uszításra nem.

Fontos, hogy cigánytársaik felemelésében a cigány közösség már kiemelkedett, tekintélyes, vagyonos, elismert személyiségei is közreműködjenek. Az ő személyes szerep és áldozatvállalásuk nemcsak a cigány közösség számára mutatna példát, de jelezné a nem-cigány többségnek is, hogy ők megteszik, amit tehetnek, most már rajtuk, a többségen a sor.

Kuruc.info: már megint “rajtunk, többségieken a sor”. Ugyan hogyan magyarázzuk meg a deviánscigányoknak, hogy a saját érdekük is, hogy tanuljanak? Maca, meséld már ezt el! Soha, sehol, senkinek nem sikerült ezt megcsinálnia, pedig mennyi, de mennyi pénzt, odafigyelést és energiát feccöltek beléjük. Hadd utaljunk például a finn példára, ott (gazdag ország lévén) lényegesen több pénzt pumpáltak beléjük, mégis akkora a cigók körében ma is az analfabéták aránya, mint 20-50 éve, és mégis ugyanúgy bűnöznek…

Ne engedjük, hogy a cigány közösség sorsát korrupt és alkalmatlan vezetőik továbbra is politikai aduként használhassák. Tárjuk fel, kik és hogyan gazdagodtak meg a cigányprogramokra kifizetett milliárdokból, amelyekből fillérek, ha célba értek. Ne engedjük meg, hogy azok a fékezhetetlenül agresszív cigány csoportok, amelyek súlyosan ártanak a cigány-magyar békés együttélésnek, továbbra is büntetlenül garázdálkodhassanak, terrorizálhassák szomszédjaikat, iskola, illetve lakótársaikat. De a velük szembeni agresszív cselekedeteket is példásan toroljuk meg.

Kuruc.info: arányok, azok a fránya arányok... Például az ominózus, a rendőrség által elismert 1300 “cigány gyilkolt/nyomorított meg magyart”-eset. Ezzel szemben hány ellenkező irányú bűntettről tudtok? Ha a “magyar gyilkolt cigányt”-témát erőltetitek, akkor valahogy mindig vissza kell mennetek 1992-be, hogy találjatok két gyilkosságot (Kétegyházán, ill. Turán; további infó ITT). Ráadásul egyik sem volt “tiszta ügy” – az első esetben (Kétegyházán) sokszorosan büntetett előéletű emberekről van szó, akik “támadói” között nem csupán magyarok, hanem beilleszkedett romák is voltak (ennyit a “rasszista” indítékról). A második esetben pedig szintén bűnözőket “nadrágoltak el” (hadd maradjunk az olaszliszkai lincselőcigányok szófordulatánál), éppen betörés / lopás közben – azaz ott “munkahelyi balesetről” beszélhetünk, nem rászístá gyilkosságról.

Magyarország minden polgárának joga van a biztonságos és békés élethez, de ehhez szükség van arra, hogy a mindenkori kormányzat képes legyen a közrend szavatolására. Mindenkinek van felelőssége abban, ahova jutottunk.

Kuruc.info: hazugság. Elég ahhoz körbenézni a világban, a többi cigányfertőzött országban, hogy ezt megcáfoljuk. Miért van az, hogy minden egyes normális kisebbség beilleszkedett, azokkal soha, sehol, egyetlen országban nincs gond? Miért csak és kizárólag a problémás kisebbségekkel (cigány; ill., Nyugat-Európában, emellett még a muszlim) vannak problémák? Tényleg kivétel nélkül minden magyar, holland, finn, francia, román, bolgár, szlovák, olasz, spanyol, angol, amerikai stb. felelős azért, hogy a cigányok az ő országaikban is ugyanúgy élnek, ugyanolyan iskolázatlanok, munkakerülők és bűnözők, mint nálunk? Ezt Schmidt sem gondolhatja komolyan…

Mindenki tehet valamit a maga területén, a maga eszközeivel, hogy ezen a lehetetlen helyzeten változtassunk. Mert a célok közösek. És mert csak együtt sikerülhet.

Schmidt Mária

Kuruc.info / A.S.

Kapcsolódó cikk (sok plusz hivatkozással Maca viselt dolgaira): A holokauszt-luvnya freudi elszólása