Számtalanszor foglalkoztunk már a cigány lakásmaffia rémtetteivel (lásd pl. EZT, EZT, EZT, EZT és EZT; további hivatkozások az utolsó cikk első bekezdésében). Azt is jól tudjuk, Érden is igencsak aktívak romáink – pl. bepiálva gázolnak halálosan a járdán; és, persze, lakik ott egy rakás bűnözőcigány (pl. a múltkor meglőtt maffiózó). Az még a legjobb eset, ha „csak” mentőautókat törnek fel ezek az ember alatti lények

Az alábbi, teljes egészében idézett cikk ráadásul egyértelműsíti az illetők származását akkor (ha valakinek nem lenne az eleve világos), amikor elmondja, a férfit össze akarták volna kényszeríteni egy cigánykurvával. (Valószínűleg ez a látszat-házasság az ingatlan minél könnyebb, egyszerűbb lenyúlását szolgálta volna – papíron összeházasodnak, ezáltal a nő tulajdonjogot szerez a lakásra vagy ráírják a nevére, majd gyorsan elválnak.)
A Blikk cikke, majd, utána, egy kapcsolódó hozzászólás következik:

Őket rabolta el a lakásmaffia

Érd - Legrosszabb rémálma vált valóra az érdi szerelmeseknek, amikor két pici gyermekükkel, Jocival (2) és Zolival (4) együtt három hónapra egy sötét pincébe bebörtönözte őket, hogy megszerezzék házukat a lakásmaffia.

Életveszélyesen megfenyegette, terrorizálta és bezárva tartotta a családot a lakásmaffia, hogy megszerezzék a 27 milliót érő érdi családi házat

- Életveszélyesen megfenyegettek, hogy a disznók elé vetik a csontjainkat, ha beszélni merünk. A nagyobbik fiamat többször egy zsákba dugták, hiába zokogott szinte az ájulásig. Enni naponta csak egyszer kaptunk, a gyerekek ezért súlyosan alultápláltak lettek - idézte fel az átélt szörnyűségeket D. Kati (23).

Vajon hogy kerültek ebbe a helyzetbe? A férjével, Istvánnal (30) azt tervezték, vállalkozást indítanak. Hitelt akartak felvenni, ezért kapva kaptak az alkalmon, amikor egyik ismerősük ajánlott egy „ügyintézőt". A férfi azonban több „tárgyalás" után a házába csábította őket, és miután felfedték igazi szándékukat, már a család számára nem volt menekvés...

D. Kati és István gyermekeikkel, Jocival és Zolival vidékre menekültek a lakásmaffia elől

- A házunkat akarták! A bankba több alkalommal is nagydarab maffiózók kísértek el. Akkor is ott álltak mellettem, amikor az ügyvéd előtt aláírtuk az adásvételi szerződést. Nem akartuk, hogy bántsák a kicsiket, ezért kénytelenek voltunk engedelmeskedni - vette át a szót István.

A bűnözők végül egy fiatal lány nevére íratták át a házat, ám cserébe persze egy fillért sem adtak a családnak. Szenvedéseik azonban ezzel sem értek véget, közölték velük: Katit 2 nap múlva egy német night clubba viszik prostituáltnak. Hogy a gyerekek addig se maradjanak anya nélkül, Istvánnak egy roma nővel kellett volna házasságot kötnie. A fiatal pár látszólag igent mondott a kérésre, ám amint egyedül maradtak, a Kríziskezelő Központtól kértek segítséget, majd vidékre szöktek. Később úgy döntöttek, beszélnek a rendőrökkel, és végül feljelentést tettek.

- Emberrablás bűntette miatt folytatunk eljárást. Nyomozati érdekből azonban az ügy jelenlegi fázisában egyéb információval nem szolgálhatunk - mondták el kérdésünkre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. Úgy tudjuk, a magát hitelügyintézőként bemutató férfi azóta egy másik bűncselekmény miatt a rácsok mögé került. Ám Katiék ettől nem kapják vissza otthonukat.

- Kilátástalan a helyzetünk! Jön a karácsony, de ennivalóra sincs pénzünk, nemhogy ajándékra vagy egy új házra. Zolinak rémálmai vannak, pszichológus fogja kezelni. Talán soha nem lesz képes kiheverni a traumát - árulta el Kati, aki lapunkon keresztül kérte, hogy aki segíteni tud nekik akár néhány forinttal is, jelentkezzen.

(Blikk)

Egy jellemző hozzászólás a cikk alól:

Amióta a legnagyobb rablást a bankok folytatják az eszméletlen hitelű kölcsöneikkel, nem csoda, hogy emberek mellékutakat és vélt jobb megoldásokat keresnek. A kétes kölcsönadók először nem a fenyegető, gyilkos formájukat veszik fel, és sok nyomorult beugrik nekik. Aztán meg már nem annyit akarnak vissza, amennyi a megállapodásokban szerepel, ezért jönnek a kényszerítések, kínzások, erőszak. Biztos, hogy alaposan megnézték a párt, nyilván tudták, hogy nem fogják őket keresni, ezért tudták őket elrabolni. Ha a gyerekek életével fenyegették őket, nem tudom, ki az, aki olyan könnyen a rendőrökhöz fordul. Az, hogy velük mennek a bankba, hogy beépített rohadt ügyvédjeik vannak, hogy a roma nőket a férfiak mellé rakják - teljesen tipikus. Családunkban volt ilyen lakásmaffiás ügy, a hátamon szaladgált a hideg, amikor a cikket olvastam. Csak úgy tudtuk megmenteni a nagyon közeli rokonunk házát, hogy befenyegettük az ügyvédet, hogy az egész városban elmeséljük, miben vett részt. Így szólhatott az "ügyfeleinek", mert azok egyszer csak elálltak a dologtól, de testőrrel kellett így is menni az ügyet lerendezni. Ugyanígy mentek a rokonunkkal a bankig, amikor felvette a nyugdíját, és beköltöztettek volna hozzá egy roma luvnyát. Kihasználták a korát, a gyengeségét, egy szerencse volt, hogy rájöttünk, és nagy nehezen ki tudtuk menekíteni. Hogy a történet itt meg kerek vagy nem - még nyomoznak, valószínűleg nem tudunk mindent. Csak azt ne higgye senki, hogy ha rászáll egy ilyen rohadt banda, akkor olyan huszárosan el tud lépni. Mindenkit meg lehet valamivel zsarolni - és az, hogy "megöljük a gyerekedet", anyádat, stb. ezeknél nem ígéret! Az a szerencse, hogy ez a pár legalább életben van. Akik le akarják leplezni az ilyen gyilkos maffiózókat, szabályosan életveszélybe kerülhetnek, lásd az a baranyai polgármester, aki a falujában fellépő romabanda ellen küzd és őt fenyegetik, és senki nem védi meg. Sokan itt talán el sem tudják képzelni, milyen szinten mennek ezek az aljas ügyek, hogyan hálózzák be az embereket, elég csak egy kicsit jóhiszeműnek lenni.