Ma délelőtti, a sajókazai iskolakerülő purgyék szüleinek felmentésével kapcsolatos cikkünkben már vázoltuk, miért is volt hatalmas baklövés Sólyom László részéről mindez. Legfőképp azért, mert ezzel a lovak közé dobták a gyeplőt, és a többi cigánynak megmutatták: nem lesz abból semmi baj, ha a kölykeik évekig (!) az iskola felé sem néznek, mert a ballib “értelmiségiek”, ill., végső soron, a köztársasági elnök megvédi, felmenti őket. Amelynek hosszú távú következményei gyászosak: oktatás híján még több analfabéta, így az információs társadalomban törvényszerűen semmire se használható “munkaerejű”, általunk eltartandó, rajtunk élősködő vagy egyenesen tőlünk rabló, bennünket gyilkoló cigányt szabadítanak a társadalomra.

Nézeteinket száz százalékig osztják a sajókazai tanárok is. Nyilatkozatukban (lásd alább) leszögezik, ezzel a döntéssel az utolsó eszközt is kivették a kezükből, hogy a rendszeresen lógó diákokat az iskolában tartsák. Ehhez nem kell különösebb kommentár. Sólyom, szégyelld magad!

Az eredeti cikk:

Nem örülnek a köztársasági elnök kegyelmének Sajókazán
A sajókazai általános iskolában szombaton úgy nyilatkoztak: nem örülnek annak, hogy Sólyom László köztársasági elnök kegyelmet adott annak a párnak, akiket tavaly ősszel jogerősen összesen tizenhat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek gyerekeik iskolai hiányzásai miatt. 

Az iskola szerint ezzel a döntéssel az utolsó eszközt is kivették a kezükből, hogy a rendszeresen lógó diákokat az iskolában tartsák.

Pénteken érkezett meg a levél a sajókazai Bódi családnak arról, hogy a köztársasági elnök elfogadta kegyelmi kérvényüket. Ha nem így történt volna, a hat gyerek nevelése a nagymamára marad. Az ítélet óta ugyanis ő a gyerekek gyámja.

A családot korábban többször figyelmeztették a hiányzások miatt, és pénzbüntetést is kaptak, de semmi nem változott. Ezután ítélték őket börtönbüntetésre.

A család egy jogvédő szervezettől kapott segítséget, a faluban élő asszonyok pedig figyelőszolgálatot hoztak létre, hogy a csellengő gyerekek ne bliccelhessék el a tanórákat - mondta el Lázi István, a Dzsaj Dhim közösség egyik vezetője a Független Hírügynökségnek szombaton.

A sajókazai általános iskolába körülbelül háromszáz diák jár. Az iskolaigazgató szerint közülük ötvenen rendszeresen igazolatlanul hiányoznak.

(FH)