Megyeszerte is egyre gyakoribb (Kuruc.info: vö. „csökkenő bűnözés”, „Rend van”, „két hét” és egyéb fideszes hazugságok), hogy bántalmaznak vétlen embereket. Nemrég gyerekek ájultra vertek egy gyöngyöspatai kisfiút az iskolában.

Megvertek egy fiatal nőt Karácsondon a napokban, mert korábban figyelmeztetett néhány helyi diákot, hogy balesetveszélyes helyen közlekednek. (Kuruc.info: Karácsond, Karácsond... mit is tudunk róla? Például azt, hogy pár évvel ezelőtt már gyilkolt cigányokat telepítettek oda a Durándából [kötelező sztori ITT]. Ezért nem is kérdőjeleztük a címben a cigány-utalást, annyira egyértelmű, hogy kik csinálták... lásd még: Fadd-szindróma a Paksról betelepített, szintén bűnöző, ráadásul TBC-s cigókkal.)

– A kedvesem egyik reggel autóval ment el itthonról – számol be a történtekről Pichler Gábor György. – Helybeli általános iskolás diákok csapatostul az úttest közepén közlekedtek. Szólt, hogy menjenek fel a járdára. Mondta nekik, hogy le van fagyva az út, ha véletlenül elüt valakit, őt viszik a rendőrségre. Erre az egyik kislány rávágta, hogy „akkor így jártál!” Két nappal később a kedvesem a boltba menet éppen a kaput zárta, amikor rátámadt a kislány anyja. Ököllel ütötte a fejét, feldagadt az arca, a szája.

De mindez semmi ahhoz a lelki megrázkódtatáshoz képest, amit átélt.

A verést a nő azzal indokolta, hogy a kedvesem ne merészeljen rászólni a gyerekére.

Ennél is brutálisabb történetről számol be egy Gyöngyöspatán élő férfi. Az ő 10 éves fiát decemberben úgy megverték az iskolában a társai, hogy utána három napig kórházban ápolták.

– Ebédről jöttek vissza, amikor három idősebb, 12–13 éves gyerek elkapta a fiamat, berántották egy terembe. Az egyik az ajtót fogta, a másik hátrahúzta a fiam fejét, a harmadik pedig addig ütötte, amíg elájult. Azt mondták, szórakozásból tették – mondja Juhász Oszkár. – Írtunk levelet az önkormányzatnak, az iskola hivatalból megtette a feljelentést a rendőrségnél és a gyámhivatalnál, de eddig senki fel sem keresett bennünket.

Az iskola igazgatója elmondta, valóban nem ez az első alkalom, hogy ezekkel a gyerekekkel gond volt, bár korábban nem is ilyen súlyos vétségeket követtek el.

– Rendszeresen vannak fegyelmi problémák velük, sajnos a szülők sem fogják vissza őket – mondja Molnár Károly, a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola igazgatója. – Amikor rendet teszek köztük, előfordul, hogy a szülők felháborodnak és fenyegetőznek mindenfélével, még a családom kiirtásával is. (Kuruc.info: milyen „jogkövető”, „rendes” állampolgárok ezek a korcsok... a derék finnek már rég agyonlőtték, de legalábbis agyba-főbe verték volna az összeset, az olaszok, franciák már rég elvették volna az állampolgárságukat és kib@szták volna a francba stb. Csak mi vagyunk olyan hülyék, hogy tűrjük, hogy terrorizáljon bennünket ez a gyilkos söpredék.)

– Több olyan diák is van az iskolában, aki már rengeteget hiányzott ebben a tanévben, a verekedők is ebből a körből kerültek ki – mondja Gubancsik László, Gyöngyöspata jegyzője. – Rendőrségi feljelentés indult az ügyben, elkezdődött a nyomozás, ezért nem indítottunk mi külön eljárást. Meg kell várni a vizsgálat befejezését, aminek az eredménye döntő lesz a továbbiakra nézve.

Lelkileg is komoly sérüléseket okoz egy támadás

Egy bántalmazásnak sokkal súlyosabb lelki következményei lehetnek, mint azt az ember általában gondolja.

– Volt olyan páciensem, akit egy buszmegállóban ok nélkül összevertek, és emiatt komoly poszttraumatikus stressz szindróma alakult ki nála – mondja dr. Ohár Andrea pszichiáter. Azt tanácsolja, ha lehet, próbáljuk elkerülni az ilyen helyzeteket. (Kuruc.info: hogyan, te barom? Költözzünk el, mi? Hova, miből? Adsz rá pénzt? Nem? Akkor nem lenne egyszerűbb, ha a rendőrség, a büntetésvégrehajtás és az igazságszolgáltatás végre tenné a dolgát, és kivonna a forgalomból minden bűnözőt, származástól függetlenül? Egyáltalán: miért fizetünk adót, ha a cigányokkal szemben senki sem hajlandó bennünket megvédeni, pedig mi tartjuk el az egész államapparátust?) Ám van, amikor lehetetlen kivédeni a támadást.

– Ha megtörtént a baj, minél hamarabb segítséget kell kérni, lehet ez egy barát, családtag, és elmondani a történteket, kibeszélni magunkból mindent – folytatja a szakember. – Ellenkező esetben belső bűntudat alakulhat ki. Ez főleg kisgyerekeknél gyakori, de felnőtteknél is előfordul, hogy magukban keresik a hibát. Az érzések elfojtása pedig maradandó lelki sérüléseket okozhat.
(HEOL)