A Heol.hu híre:

Illusztráció
Egy férfi vesztette életét abban a lakástűzben, amely egy gyöngyösi családi házban keletkezett pénteken hajnalban – tudtuk meg Kücsön Sándortól, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes sajtószóvivőjétől.
A hadnagy elmondta: a riasztást követően a gyöngyösi tűzoltók két percen belül a helyszínre érkeztek, majd amikor a szomszédoktól megtudták, hogy az égő családi háznak egy lakója van, aki vélhetően a házban tartózkodik, az oltással együtt az életmentést is megkezdték. A gyors beavatkozás ellenére a lakó életét vesztette. A tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják.
Gyöngyösi olvasónk viszont nem éppen így tudja, alább a levele:
Egy nem túl jó hírről szeretnék beszámolni nektek. 2012. július 27-én hajnalban 4 óra körül a gyöngyösi Gyöngyöspatak utca egyik háza kigyulladt. A környékről tudni kell, hogy részben már ez is a helyi hírhedt Durandához tartozik, tehát a város egyik legveszélyesebb helye.
A tűzoltók a tüzet viszonylag gyorsan eloltották. Kívülről úgy tűnt, hogy nem is a ház égett ki, csupán a tető lángolt. Én szemtanúja voltam az esetnek, megvártam, míg eloltják a tüzet, de nem láttam, hogy bárkit is kihoztak volna, mindenki úgy gondolta, hogy a lakók valószínűleg nyaralnak. Ezután hazamentem aludni.
A cégem szinte napi kapcsolatban áll a helyi tűzoltósággal, és ma is arra vitt az utam, így meg is kérdeztem egy ottani ismerősömet, hogy mi okozta a tegnapi tüzet. Mint kiderült, nem baleset volt.
A házban egy idős úr lakott egyedül. A rendőrség elmondása szerint őt megölték, majd a nyomok eltüntetése végett rágyújtották a házat. Hogy elvittek-e valamit, azt nem tudni. Azt sem tudom, hogy maradt-e bármilyen nyom, vagy hogyan ölték meg, valamint azt sem, hogy cigány(ok) volt(ak)-e az elkövető(k), de ismerve a környéket és cigányok szokásait, szerintem biztosra vehetjük.
Tisztelettel,
egy olvasó
Frissítés: Egy a rendőrségnél dolgozó olvasónk megerősítette: valóban gyilkosság történt a szóban forgó esetben.
Reméljük, hivatalosan nem füstmérgezést fognak megállapítani a nyomozás végén. Ha esetleg mégis így tennének, akkor további részletekkel jelentkezünk, hogy megcáfoljuk.
2. frissítés: Ugyancsak rendőrségi forrásból tudjuk: az áldozat 86 éves volt, és megkéselték. A rendőrség végigjárta az összes környező házat, és begyűjtötte a lakók adatait a későbbi kihallgatás miatt.
A nap folyamán több cigányt is előállítottak, de konkrét gyanúsított még nincs. Egyelőre azt sem tudjuk, mit vitt(ek) magával/magukkal a gyilkos(ok).
3. frissítés: Megszólalt a rendőrség is:
Az ügyben három embert őrizetbe vettek - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A tűzesetet követő vizsgálat megállapította, hogy a házban egyedül élő 81 éves férfi bűncselekmény áldozata lett. A bűncselekményt követően három helyi lakost állítottak elő.
A szóvivő tájékoztatása szerint éjszaka kihallgatták a 16 éves "fiút", a 21 éves férfit és a 22 éves nőt, akik ellen emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség, továbbá indítványozta az előzetes letartóztatásuk elrendelését.
(Kuruc.info)