Bírósági eljárás elébe néz egy fiatal észak-írországi nyomdász, amiért nem volt hajlandó kinyomtatni egy homokosoknak szóló pornómagazint.

A 28 éves Nick Williamson portadowni nyomdáját a MyGayZine nevű aberrált szennylap kereste meg azzal, hogy mennyiért vállalná el a magazin kinyomtatását. A fiatal vállalkozó nem keresett ürügyeket, őszinte volt, és azt válaszolta Danny Toner szerkesztőnek: lapjuk szellemisége ellenkezik a hitével, és a magazin jellege miatt nem tud nekik árajánlatot adni.
A beteg lelkű fartúró hisztérikusan reagált: "sokkolta és sérti" a nyomda elutasítása, ezért bíróság elé viszi az ügyet, ami most az észak-írországi esélyegyenlőségi bizottság előtt van.
2000-ben Kanadában Scott Brockie már vesztett egy pert az ontariói emberi jogi bizottság ellen, mely azt mondta ki, hogy "nem volt joga" a nyomdásznak elutasítani egy homoszexualitást reklámozó vállalkozás levélpapírjának kinyomtatását. Ugyanakkor az ügyben a bíróság azt is kimondta, hogy Brockienak joga van visszautasítani olyan megbízásokat, amelyekről alátámasztható, hogy vallásos meggyőződésével ellentétesek.
A nyomdász az alábbi videóban a saját szavaival meséli el az esetet:
(Christian.org.uk - Magyar Kurír nyomán)