Natan Sharansky, a Szochnut vezetője és Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke "csalódottságának és megdöbbenésének" adott hangot a Claims Conference utóbbi vezetőségi ülésén New Yorkban.
Zoom
Lauder és "a világ egyik legjobb antiszemitizmus-ellenes harcosa"
A felháborodásos színjáték látszólagos oka, hogy nem hozták nyilvánosságra azt a 2001-es levelet, amely csalásra hívja fel a figyelmet a kárpótlási ügyekkel kapcsolatban. (Az igazi ok természetesen az, hogy nemrég kiderült, hogy egyáltalán létezett ilyen, azaz nem titkolták elég jól, a főzsidóknak természetesen mindenről tudomásuk van, hiszen ők kapják a legzsírosabb falatokat a "kárpótlásból"; sőt, az is elképzelhető, hogy azelőtt dézsmálták meg a pénzt, mielőtt Lauderék lefölözhették volna, ezért lesznek megbüntetve - a szerk.) Ezt Sharansky és Lauder "teljességgel elfogadhatatlannak" nevezte.

Natan Sharansky - őszinte arc, tiszta tekintet
A vezetők legnagyobb sajnálatára az is kiderült, hogy az élősködők konferenciája egy későbbi levelet sem hozott nyilvánosságra, amelyben Julius Berman vezetőségi tag és jogi képviselő a kiszivárogtató levéllel kapcsolatban tett jelentést. Berman 2002-ben lett a Claims Conference elnöke. Két évtizeden keresztül a Claims Conference alkalmazottai legkevesebb 57 millió dollárt tüntettek el. Az összeget a hivatalos verzió szerint a "holokauszt túlélői" számára kellett volna átutalni.
A mostani vezetőségi ülésen belső vizsgálatot rendeltek el, és "a felelősöket keresik". (Mi segítünk: minden holokausztozó zsidó vezető felelős, mert ők híznak a különféle államoktól kizsarolt pénzeken - a szerk.)
"Sajnos nagyon régóta nő a szakadék a Claims Conference eredeti célja és aközött, hogy a feltételezések szerint a szervezet zárt klubként működik, amely nemigen átlátható és elszámoltatható a döntéshozatali folyamatban. A mostani jelentés hangsúlyozza, hogy sürgősen közbe kell lépni. Támogatom a jelentésben foglalt ajánlásokat, amely lehetőséget teremt arra, hogy a szervezet összetételét és vezetőségét átvizsgálják" – nyilatkozta Sharansky a Jerusalem Postnak adott interjújában.
A Claims Conference szóvivője eddig nem válaszolt az újságíró megkeresésekre, ami egyáltalán nem csoda.
(Kuruc.info - The Jerusalem Post - Mazsihisz.hu nyomán)
Korábbi hírek a szóban forgó maffiaszervezettel kapcsolatosan (avagy így gyűlt össze az ellopott pénzek egy töredéke):