A halottkémek képtelenek megállapítani, hogy mi okozta a négy hónapja elsüllyedt dél-koreai komp milliárdos tulajdonosának halálát, mert a tetem a bomlás "nagyon előrehaladott állapotában van" – közölte pénteken a dél-koreai halottkémi hivatal.
Ju Bjung Un holttestének már az azonosítása is igen nehezen ment. Bár a tetemet már június 12-én megtalálták, annyira felismerhetetlen állapotban volt, hogy DNS-vizsgálat kellett, amely több mint egy hónapig tartott. A holttestről először azt hitték, hogy egy hajléktalané, nem pedig a 73 éves milliárdosé.
A boncolás és a laboratóriumi vizsgálatok eredménye szerint sem kábítószer, sem méreg nem volt Ju testében, és alkohol nyomára sem bukkantak a szakemberek. Ugyancsak semmi jele annak, hogy agyonverték, vagy agyonszúrták volna. A halottkémek közlése szerint képtelenség eldönteni, hogy a hajómágnást megfojtották-e.
A Szevol nevű komp április 16-án süllyedt el Dél-Korea délnyugati partjainál 302 ember halálát okozva. Tíz holttestet máig sem találtak meg. Ez volt az ország eddigi legsúlyosabb hajóbalesete. A tragédia körülményeinek vizsgálata után nem sokkal Ju ellen adócsalás, sikkasztás és gondatlanságból elkövetett emberölés címén eljárás indult.
(MTI)