Az izraeli hadsereg a négyórás tűzszünet idején újabb vérfürdőt rendezett a Gázai övezetben. Eddig 15 halálos áldozata, s mintegy 150 sebsültje van a gázavárosi Sudzsá'ijjá negyedben végrehajtott izraeli támadásnak - jelentette néhány perccel ezelőtt gyorshírben a Fálásztín el-Jom, a Má'án Palesztin Hírügynökség és a Kudsz el-Ihbárijjá hírportál.

A legutóbbi vérfürdő egyik sebesültje (Fotó: Máán)
A világ legerkölcsösebbje nem is akart ráállni a nemzetközi szervezetek és a világ egyes vezető politikusai által követelt négyórás, úgynevezett "humanitárius tűzszünetre, s amikor végül is beleegyezett, megszegte azt. A négyórás tűzszünetet kihasználva a Gázai övezet lakossága ellepte a piacokat, hogy beszerezze a legfontosabb cikkeket. Óriási tömeg volt a gázavárosi, eddig a legnagyobb pusztítást átélt Sudzsá'ijjá negyedének piacán is, amikor a közelben becsapódott egy izraeli tüzérségi lövedék.

Újabb két két a vérfürdőről (Ál-Dzsázírá TV)
Az első jelentések szerint a támadásnak a piacon és közvetlen környékén eddig tizenöt halálos áldozata, köztük egy újságíró, és mintegy 150 sebesültje van. Tegnap a legerkölcsösebb lebombázta a Gázai övezet egyetlen villamosáram-fejlesztő állomását is, s így a Gázai övezet áram- és vízszolgáltatás nélkül maradt.

Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: A Gázaváros Sudzsá'ijjá negyedében elkövetett izraeli vérfürdő halálos áldozatainak száma 17-re emelkedett, a sebesülteké 170-re - jelenti az Ál-Dzsázírá TV egyenes adásban.
Zoom
Holttestek a Sudzsáijjá negyed piacterén (Fotó: El-Ákszá TV)
H.J. - Kuruc.info