Mintegy 150 tüntető gyűlt össze Calais-ban annak ellenére, hogy Franciaországban betiltottak minden olyan megmozdulást, amely megzavarhatja a multikulti idillt a városban. A "rend"őrök húsz embert vettek őrizetbe.
A tüntetők a déli órákban gyűltek össze a város vasútállomása közelében a tüntetők az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű német mozgalom francia csoportja által meghirdetett megmozdulásra. Francia nemzeti lobogót vittek magukkal, és különféle transzparenseket emeltek a magasba olyan feliratokkal, mint "Kifelé a migránsokkal!" vagy "Ez a mi lakhelyünk".
Zoom
Calais-ban több ezer migráns várakozik arra, hogy valamilyen módon, többnyire kompokon vagy kamionokon elrejtőzve eljusson Nagy-Britanniába.
A belügyminiszter szerdán tiltotta be a tüntetéseket, a rendőrök pedig érvényt akartak szerezni a tiltásnak, ezért távozásra szólították fel az összegyűlteket. Mivel a tömeg nem akart engedelmeskedni, a rendőrök könnygázt vetettek be ellenük, majd húsz embert őrizetbe vettek.
(MTI nyomán)