Az eltűnt egyiptomi repülőgépből származó roncsdarabokat talált az egyiptomi hadsereg a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától - idézte pénteken az egyiptomi állami televízió a katonaság közleményét.
A híradás szerint az egyiptomi haditengerészet átfésüli a térséget, hogy megtalálja a csütörtökön eltűnt gép fekete dobozait.
Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, nem történt robbanás az egyiptomi gépen, de mindaddig nem lehet ezt biztosan állítani, amíg magáncégek és más nemzetek műholdadatait nem elemzik ki - írja az AP-re hivatkozva a VG. A hírügynökség szerint egyelőre az sem zárható ki, hogy a pilótát öngyilkossági szándék vezérelte. Jelenleg minden információt begyűjtenek a személyzetről és az utasokról is, eközben figyelik a terroristák által használt csatornákat, internetes oldalakat.
Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel - 56 utassal és tízfős személyzettel - a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt.
Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget. Már csütörtökön is elhangzott olyan bejelentés, hogy az egyiptomi utasszállítóból származó tárgyakat találtak a görögországi Kárpathosz szigetétől 370 kilométerre, de később közölték, hogy ezek a darabok mégsem az eltűnt gépről valók.
(MTI - VG nyomán)