Afrikaiakat próbál betelepíteni a kormány - erről cikkezik a zsidó sajtó. Négy hét alatt lezajló teljes ügyintézést ígérnek, nem is kell különösebben itt lenni hozzá, saját lakhellyel se kell rendelkezni, hirdetik a NewAfrican magazinban. Egyébként ugyanezt a reklámot elsütötték már az African Business-ben is a nyomaték kedvéért.
Zoom
Illetve pontosan nem tudni, hogy ki ajánlgatja megvételre a magyar állam hivatalos okmányait, de megszólal Garamvölgyi Balázs tiszteletbeli bahreini konzul.
Garamvölgyi az újságban azt mondja, a magyar letelepedés kötvények elsősorban a közép- és felsőosztálybeliek számára lehet vonzó lehetőség. Az előnyök között említi, hogy nemcsak maguk a kötvényvásárlók, hanem családtagjaik is állandó tartózkodási engedélyhez juthatnak.
A magyar program másik nagy előnye, hogy gyors; a jelentkezők mindössze egy hónapon belül hozzájuthatnak állandó tartózkodási engedélyükhöz, magyarázza a bahreini tiszteletbeli konzul. Ehhez még azt sem kell kivárniuk, hogy előbb megkapják a hat hónapra szóló átmenei engedélyt, ami korábban kötelező volt.
Az egésszel a letelepedési papírokat próbálják értékesíteni, teljesen nyíltan leginkább azt reklámozva, hogy szabad az út az EU-ba élete végéig minden kedves vásárlónak.
Illetve még kiemelik azt is, hogy milyen támogatások érhetők el például az unióban tanulóknak, az adóelőnyöket, vagy hogy már nagyjából 4000 papírt el is tudtak sózni. Ez eddig döntően kínaikat jelentett, Rogán ötlete nyomán, Rogán ismerősei javára így már forintban százmilliárd körüli haszon is befolyhatott.
Zoom
Garamvölgyi egyébként személyesen is bizniszel ebben a konstrukcióban a magyar papírokkal. Korábban elmondta, hogy az Arton Capital nevű igen rossz hírű cégnek dolgozik beszervező ügynökként jutalékért. Az Arton szerint nincs azzal gond, ha Garamvölgyi először a magyar állam képviselőjeként népszerűsíti a betelepítést, aztán pedig ügynökként pénzt is kap érte.
(Index - HVG - 444 nyomán)