A háború februári kirobbanása óta rutinszerű eljárássá vált, hogy Biden és Zelenszkij beszél egymással telefonon, amikor az Egyesült Államok egy újabb katonai segélycsomagot jelent be Kijevnek.
Zoom
Fotók: AFP / Getty Images
Négy amerikai tisztségviselő szerint azonban, akik szemtanúi voltak az esetnek, a két vezető júniusi telefonbeszélgetése feszültebb légkörben zajlott, mint a korábbiak.
Állításuk szerint Zelenszkij alig néhány pillanattal azután, hogy Biden bejelentette egy újabb 1 milliárd dolláros segélycsomag folyósítását, elkezdte felsorolni, hogy az országának mire van még szüksége, amit nem kapott meg. Joe Biden ekkor vesztette el az önuralmát – állítja a négy tisztségviselő.
Az amerikaiak elég nagylelkűek voltak, a kormányzat és az amerikai hadsereg pedig keményen dolgozott annak érdekében, hogy segítsen Ukrajnán – mondta emelt hangon, hozzátéve, hogy Zelenszkij mutathatna egy kicsivel több hálát is.
A tisztségviselők szerint a két vezető kapcsolata javult a júniusi telefonbeszélgetés óta – írja az NBC News nyomán az Index.