Németország polgárai egyre inkább tartanak az ukrajnai háború miatt életbe léptetett szankciók előidézte infláció, gazdasági válság és a velejáró elszegényedés miatti társadalmi elégedetlenség fokozódásától. A németek attól félnek, hogy az infláció felemészti a megtakarításaikat, de tartanak attól is, hogy az ukrajnai háború harmadik világháborúhoz vezet – írja a N-TV és az RTL tévéadó felmérése alapján a zuerst.de hírportál.
Zoom
Német tüntető: „Merkel után most a zöld-sárga-piros kormánykoalíciós pártok felelősek Németország kifosztásáért és haláláért” (fotó: Fb)
Az N-TV és az RTL németországi tévéadók legutóbbi közvélemény-kutatása szerint a németek legalább 67 százaléka nagyon aggódik amiatt, hogy az elkövetkezendő hetekben, hónapokban tovább fokozódik a társadalmi elégedetlenség előidézte feszültség a Német Szövetségi Köztársaságban. A megkérdezettek 55 százaléka attól tart, hogy az egyre növekvő infláció miatti pénzromlás végül elviszi a többéves megtakarításaikat.
Zoom
Kormányellenes tüntetés Halle városában 2022. november 14-én. Az első transzparens felirata: „Állítsd meg a szankciós őrületet!!! Nem fagyunk meg a politikátokért!”. A mögötte levő, kisebb transzparensé pedig: „Aki békét akar, az nem ad el fegyvereket!” (fotó: Marvin Matzulla)
A két tévéállomás által megkérdezettek több mint fele, pontosan 51 százaléka a fűtés rohamosan emelkedő költsége miatt aggódik, míg 49 százalékuk attól fél, hogy az ukrajnai háború eszkalálódik, ami akár harmadik világháborút is eredményezhet. (A televíziós közvélemény-kutatók azt nem kérdezték meg az aggódó, a társadalmi elégedetlenség fokozódásától tartó németektől: miért választották meg, vagy miért nem kergetik el az elsősorban amerikai és az ukrajnai zsidó legfelsőbb vezetés érdekeit kiszolgáló politikusaikat? Megállapításunkat egyébként alátámasztja az általunk hivatkozott zuerst.de hírportál cikke után olvasható következő olvasói komment: „Amíg az aggodalmak nem tükröződnek a választási eredményekben, addig semmi sem fog változni.”– H. J.).
Hering J. – Kuruc.info