Ma délután, fedélzetén 6 izraeli és egy román állampolgárral lezuhant az Izraeli Légierő egyik CH-53 Sea Stallion helikoptere Brassó megyében, a Brassótól mintegy 40 kilométernyire található Fundata-Zărneşti közelében. Román sajtóértesülések szerint a gép teljes legénysége életét vesztette.
Az izraeli csapat tagjaként szerencsétlenül járt helikopter a július 18. – 29. között zajló, főleg az alacsony magasságú repülésre, illetve ehhez kapcsolódóan SAR és MEDEVAC feladatokra kihegyezett közös izraeli – román Blue Sky 2010 gyakorlatra érkezett keleti szomszédunkhoz.
Az elérhető információk szerint 15:20 magasságában szakadt meg a géppel a rádiókapcsolat, melyet követően miután nem sikerült ismét kapcsolatba lépni a géppel, megindították a keresőcsapatot, mely egy román és két izraeli helikopterből állt. A keresőcsapat 17:45 magasságában fedezte fel a CH-53 roncsait Fundata közelében.
A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen. Érdemleges információ sem nagyon van egyelőre a baleset körülményeiről. Egy szemtanú visszaemlékezése szerint 3 helikoptert látott elhaladni, melyek közül az egyik nem sokkal később lezuhant.
(Htka.hu)