Egész egyszerűen egyetlen olyan ország nincs a földkerekségen, ahol integrálták, a társadalom számára értékes, alkotó (és nem passzív, azaz a dolgozókon élősködő, rosszabb esetben meg bűnöző, a többségi társadalmat meglopó, kirabló, gyilkoló) emberekké tették volna a cigányokat. Egyetlen egy sem – amit még a nácizmussal, fasizmussal igazán nem vádolható Franciaország nagykövete is (hivatalosan!) elismert. Bármit is hazudozzanak „messziről jött, senki más által nem beszélt nyelvű [finn] emberként” például a finn cigányok vezetői.

Nincs ez másként Csehországban sem, ahol a cigókat amúgy se komálták soha sem (nem véletlenül, mert ott is agyba-főbe bűnöznek, mint mindenhol máshol). Persze a csehek (hasonlóan minden másik, normális országhoz és, persze, szemben velünk, cigánybabusgató idiótákkal) soha nem bántak kesztyűs kézzel ezekkel a férgekkel: egészen a legutóbbi időkig sterilizálták őket (állami szinten!), az olyan „apróságokról” nem is beszélve, hogy náluk még neves(!) popénekesek is azt éneklik (énekelhetik), hogy, idézem INNEN, "A romák az utcán lopnak, ideje, hogy megjelenjenek a patkányirtók". (További infó és igen érdekes hivatkozások ITT és ITT.)

Az alábbi, a Népszabadságban megjelent, így a radikális jobboldalnak való munícióadással („látjátok, a csehek is kíméletlenül odab@sznak a cigóknak”) igazán nem vádolható, mai cikkből szintén kiderül, hogy bánnak ezzel a söpredékkel egy normálisabb, életképesebb országban. Igen, a minimum az, hogy mindenki kőkeményen cigányozik, még a politikum legmagasabb fokán is, ráadásul az ilyen „rászístá” megnyilvánulások egyre csak szaporodnak, és a fehérek egyre kevésbé fogják vissza magukat, ha ezekről a korcsokról kell beszélniük. Mi meg – nos, nem is folytatom, itt már az is bűn, ha valaki fel merészeli vetni, talán nem kéne a cigóknak százasával gyilkolniuk a fehéreket.

Apropó, fehérgyilkosságok. Mindenki ismeri az ominózus 1300-as gyilkossági / súlyos testi sértési adatot. A NOL cikke alatti legelső hozzászólásban a következőt írták: „Pintér nem tudta tagadni a 10 év alatt 1000 magyart öltek meg a cigányok kijelentést, csak annyit mondott, hogy rossz helyen lett a statisztika felhasználva.” A mi figyelmünket elkerülte ez a kijelentése – van valakinek információja arról, hogy ezt konkrétan mikor és hol mondta - elismerve azt, hogy a cigók igenis csőstül irtják, gyilkolják a magyarokat?

Az eredeti cikk:

'A cigánykérdést dinamittal kell megoldani'
Csehországban egyre nagyobb teret nyer a szélsőséges politika
Több cseh újság és internetes portál bírálta az elmúlt napokban Monika Simunková kisebbségügyi kormánybiztost, mert még nem válaszolt Thomas Hammarbergnek, az Európa Tanács emberi jogi biztosának levelére. A biztos aggodalmát fejezte ki cseh politikusok és más közéleti személyiségek rasszista és romaellenes megnyilvánulása miatt.

– A kormánybiztos szó nélkül hagyta azt a találkozót is, amelyet a (saját definíciójuk alapján) „az együttélésre képtelen személyek által sújtott települések” polgármesterei tartottak a morvaországi Bydzovban – írta az Aktualne.cz honlap.

A Mladá fronta Dnes szerint ezen a rendezvényen azt követelték a cseh kormánytól, hogy ruházza fel őket olyan jogkörökkel, amelyek alapján a munkakerülő polgároktól megvonhatnák a szociális segélyeket, a közrendet és a közerkölcsöt veszélyeztető egyéneket pedig kitoloncolhatnák és kitilthatnák az érintett településekről. – A strasbourgi bírálatokon csak mosolyogni tudok. Jöjjenek ide az urak, s győződjenek meg arról, hogy milyen károkat okoznak nekünk a romák – jelentette ki Pavel Louda, a találkozót szervező település polgármestere. Országos felháborodást váltott ki Liana Janácková volt szenátor, az Ostravához közeli Mariánske Hory polgármester asszonya, aki a tanácskozáson úgy vélekedett: a cigánykérdést csak dinamittal lehet megoldani.

Álarc mögé bújt litvínovi roma. A városban 2008 őszén ötszáz szélsőjobbos a roma negyedet akarta „felszámolni” - Reuters - Petr Josek
– Sajnos egyre több közéleti szereplő ragadtatja magát szélsőséges megnyilvánulásra, amellyel sokan rokonszenveznek – hangsúlyozta Václav Miko, a csehországi roma civil szerveződések szövetségének (ARO) egyik vezetője. Példaként azt az elhíresült menetet említette, amelyen az északcsehországi Litvínovban mintegy hétszáz, szélsőséges nézeteket valló személy „móresre akarta tanítani“ a szerintük élősködő és bűnöző romákat. – Az utcán sokan megtapsolták őket – tette hozzá Miko. A csehországi romák helyzetét tavaly mérte fel Jan Fischer szakértői kormánya.

A terjedelmes elemzés szerint az előző cseh kabinetek és a civil szervezetek jelentős uniós forrásokat is felhasználtak, de erőfeszítéseik egyelőre nem hoztak számottevő javulást a 250 ezres roma nemzetiségű lakosság életminőségében. A gazdasági válság elsősorban a képzetlen munkaerőt, főleg a romákat sújtotta, akik még alacsony komfortú bérlakásaik költségeit sem tudják fizetni. Ezért a város széli gettókba szorulnak, ahova több cseh önkormányzat különösebb mérlegelés nélkül lakoltatja ki őket. Emiatt tovább növekszik a romák szegregációja. A gazdasági válság egyúttal valóságos melegágya a populista-rasszista megnyilvánulásoknak, amelyek felett a közéleti szereplők rendre szemet hunynak, tovább fokozva a romák veszélyérzetét – mutat rá a neves szakértők által készített elemzés.