Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő a világ minden részéből összegyűlt muzulmán fiatalok előtt kijelentette: a cionista rezsimet a nyugati hatalmak azért hozták létre, hogy biztosítsák hegemóniájukat a Közel-Kelet népei felett.
„Miért alapították meg a cionista államot? Azért, hogy (a nagyhatalmak) kiterjeszthessék befolyásukat az olajban gazdag térségben, és irányítani tudják a népi és forradalmi mozgalmakat” – mutatott rá az iráni elnök az „Iszlám ébredés és az ifjúság” jelszó jegyében zajló kétnapos teheráni nemzetközi konferencián elhangzott felszólalásában vasárnap reggel.
„Teljesen világos, hogy mindez egy történelmi terv része volt” – tette hozzá Ahmadinezsád, akit Nyugaton azért is gyűlölnek annyira, mert kertelés nélkül kimondja az igazságot.
Az iráni államfő figyelmeztette a térség országait: a Nyugat - Izrael érdekében - szándékosan igyekszik az ellenségeskedések magvait elvetni a Közel-Keleten. Mint mondta, Washington és szövetségesei vallási és etnikai konfliktusokat szítanak egyes országokban, más térségbeli államok közreműködését felhasználva.
Ahmadinezsád elítélte a Nyugat demokráciáról és az igazságról szóló üres szólamait, hangsúlyozva, hogy a nyugati típusú kapitalizmus az összeomlás szélén áll, és a világnak egy az igazságosságot és békét biztosító alternatív rendszer kiépítésén kell munkálkodnia.
A kétnapos rendezvényen 73 országból közel 1200 küldött vesz részt. A muzulmán fiatalok elsősorban arról tárgyalnak, milyen szerepet tölt be az ifjúság a Közel-Keleten végigsöprő forradalmi események során.
Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, amiről maga Ahmadinezsád is számos más alkalommal beszélt: Izrael létrehozása és az erőszakos, terjeszkedő zsidó állam fenntartásához nyújtott elképesztő mértékű nyugati támogatás elképzelhetetlen lenne a „cionista lobbinak” Európa népei és Amerika felett gyakorolt egyre növekvő befolyása nélkül. Magyarán: Európa, Amerika egy egységes, zsidó uralom alatt álló birodalomnak tekinthető, melynek kiemelten fontos, a birodalom térségbeli hegemóniáját és további terjeszkedését is szolgáló része az uralkodó nép szállásterületének tekintett – és egyre inkább szakrális magasságokba emelt - Izrael.
(Presstv nyomán - Perge Ottó)