Ahogy a 2006-os választások előtt a baloldal kampánycéllal áfát csökkentett, hogy később azt ismét megemelje, várhatóan ez lesz a szintén erősen kampányszagú, jelen formájában fenntarthatatlan, gazdasági fellendülést nem hozó fideszes rezsicsökkentés sorsa is - írja közleményében Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője.
A Jobbik ezért tartja felháborító arcátlanságnak, ahogy a Fidesz és az MSZP egymásra mutogat a gyakorlatilag az EU-csatlakozások óta létező áfacsalások elharapódzása miatt - folytatja Apáti.
Az elmúlt csaknem negyedszázad egymást váltó kormányainak közös bűne, hogy a magas áfakulcs miatt a bűnözőknek Magyarországon megéri áfát csalni. Az Eurostat adatai bizonyítják, hogy minél magasabb az áfakulcs, annál többet lopnak el az áfacsalók. Az uniós rekordot jelentő, Orbán Viktor által bevezetett 27 százalékos áfakulcs hazánkat az adócsalók paradicsomává tette. Ám nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy 2005 és 2010 között Kovács László személyében a magyarországi baloldal adta az unió adóügyi biztosát. Ő azonban semmit nem tett az egész unióban, így Magyarországon is szinte kezelhetetlen problémát jelenő lánc-, illetve körhintacsalások ellen, mely száz- és ezermilliárdokkal károsította meg a magyar adófizetőket.
A Jobbik kormányra kerülve a normál áfakulcsot 20, az alapvető élelmiszerek áfakulcsát pedig 5 százalékra fogja csökkenteni. Ezzel egyrészt visszaszorítjuk az áfacsalásokat, másrészt anyagi forráshoz jutnak a tisztességes vállalkozók, akik ezt beruházásra, munkahelyteremtésre is fordíthatják. Az alacsonyabb áfakulcs révén pedig a magyar családok zsebében is több pénz marad - zárja sorait a Jobbik képviselője.
(Kuruc.info)