Egy cigány család tagja nyilatkozatában elismeri a Szent Korona Rádió munkatársának, hogy 400 Ft-ért az MSZP megvette az egész családja szavazatát (szám szerint 14 darabot). A helyszín Budapest, XX. ker., Pesterzsébet, a Kálmán utcai iskola, a budapesti 13. számú választókerület, ahol Pál Tibor az MSZP jelöltje.
Az arra járó rádiós felfigyelt a szavazni készülő cigányok egy csoportjára, akikhez odament egy szőkére festett, hatvan feletti hölgy. A nő a Kálmán és a Kende Kanuth utca sarkán odaköszönt a csoportnak, amire a két elől haladó férfi megszólalt: "figyeld meg, megint lefogja húzni, mint a múltkor" - utaltak a 2006-os választásokra. Tudósítójuk látta, amint a hölgy előveszi a pénztárcáját és fizet a cigány nőnek. Ekkor még nem tudták, mennyit, de elkísérték a hölgyet a lakásig (a Kende Kanuth utcában, egy társasház - a szerk.), majd visszamenve megvárták a cigányokat fényképkészítés céljából és megkérdezték, hogy ki fizetett, mennyit és milyen célból.
 
 
A cigányok szavaiból világossá vált, hogy szalonnát és kenyeret vesznek mihamarabb a szavazatukért kapott pénzből. Az is kiderült, hogy van még számos ilyen család, akik pénzért szavaznának az MSZP-re.
Így könnyen érhet el "szép" eredményeket az MSZP Pesterzsébeten, és még ki tudja, hol...
 



(Szent Korona Rádió nyomán)