Tisztelt Országos Választási Bizottság!
Bejelentést szeretnék tenni - korábban választásokon delegált SzSzB-tagként történt eskütételem betartása érdekében - és kérni Önöket, hogy az alábbi bejelentésemet sürgősséggel vizsgálni szíveskedjenek.
A múlt héten megjelent hírek, melyek szerint a választópolgárok adatait összegyűjtötték adatbázisokba, aggodalomra adnak számomra okot.
Megtudtam, hogy az MSZP adatbázisa a https://crm.mszp.hu/ címen volt elérhető az aktivistái számára. A Fidesz adatbázisának elérhetőségét nem sikerült megtalálni, s a többi pártéról nem tudok, így azokkal kapcsolatban érdemi bejelentéssel nem tudok élni.
A mai napig a fenti MSZP-s oldal blokkolásra került a tartalom tulajdonosa által, de ma, a választások kezdetével ismét elérhetővé vált, mely aggodalomra ad okot.
Tekintve, hogy a mögötte levő tartalom ismert, hisz az MSZP hivatalosan is beismerte, hogy ezen adatbázis a választópolgárok nevével, címével (térképen bejelölten), telefonszámokkal rendelkezik, erős a gyanú, hogy lehetőséget biztosít saját bázisának mozgósítására, s ezáltal választási csalásra.
Mivel nem hiszem, hogy a mai nap folyamán az adatbázisra szükségük lenne, ha valóban törvényes: kérem, hogy a választások tisztasága érdekében rendelje el, hogy az oldalt a választások végéig kapcsolják le.

Amennyiben Önök által ismert a Fidesz oldala vagy egyéb pártok hasonló oldala, kérem, hogy haladéktalanul annak lekapcsolásáról is intézkedni szíveskedjenek.

Köszönettel:

(Név és cím a szerkesztőségben.
A bejelentéstevő reggel óta nem kapott választ az OVB-től.)