Az alábbi cikk olvasható a Maszol.ro nevű RMDSZ-es, liberális oldalon. Az ott megjelenteknek rendszerint nem szoktunk hitelt adni, az ebben az írásban foglaltakat azonban egy olvasónk megerősítette, továbbá ismeretes, hogy sajnos az ultrák egy részétől nem idegen az effajta szégyenletes viselkedés egy bizonyos mennyiségű alkohol elfogyasztása után.
Várjuk a további olvasói hozzászólásokat, megerősítést vagy cáfolatot, esetleges képárnyalást.
Sepsiszentgyörgyön is kiviselték magukat a magyar ultrák
Több száz magyarországi futballszurkoló Sepsiszentgyörgyön és környékén szállt meg csütörtökről péntekre virradóra, a háromszéki megyeszékhelyről indultak Bukarestbe a Magyarország-Románia világbajnoki selejtező mérkőzésre. Jelenlétük, viselkedésük mély nyomot hagyott a helyiekben.
Értesülésünk szerint a mérkőzés után Sepsiszentgyörgyre érkeznek vissza, ugyanis a városban és környékén hagyták buszaikat. Csütörtök este a magyarországi szurkolók Magyarország feliratú egyen-feketetrikóba öltözve megszállták a városközponti szórakozóhelyeket, hangoskodtak és rémisztgették a járókelőket.
Egy csoportjuk bement a színházba is, ahol zajlottak a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál előadásai. Ott szóváltásba keveredtek a nézőkkel, ahol kisebb összetűzés is kialakult, majd később a magyar ultrák megvertek egy a színházból kijövő helybéli magyar képzőművészt.
A magyar szurkolókhoz csatlakozó egyik sepsiszentgyörgyi fiatalember érdeklődésünkre elmondta: szerinte a drukkerek 70 százaléka békés szándékkal érkezett, viszont 30 százalékuk szerda óta iszik, ezért nem beszámítható.
A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Marin lapunk érdeklődésére azt nyilatkozta: a rendőrség nem észlelt semmilyen incidenst, náluk senki nem tett panaszt. A szóvivő ugyanakkor leszögezte, a háromszéki rendőrség készenlétben áll, hogy fogadja a Bukarestből Sepsiszentgyörgyre visszaérkező szurkolókat.