Nyugodtan lobogtathatta erkölcsi bizonyítványát a pedofíliával vádolt csepeli nevelő, a papír garantálta makulátlan múltját az alapítványi iskola vezetése előtt. Pedig amikor a csupán nyolc általánossal rendelkező B. Tamást (34) tanárként felvették, az ügyészség már kiskorú veszélyeztetésével vádolta a férfit.
Bizonyítványban ennek viszont még nyoma sem volt. Így a testnevelő tanár nyugodtan a gyermekek bizalmába férkőzhetett. De mégis hogyan lehetséges, hogy a szélsőliberális csepeli iskola igazgatónője nem nézett jobban utána a férfi múltjának?
– Jól eladta magát, így a kollégák egyáltalán nem gyanakodtak. Éppen ezért nem is kértek ajánlólevelet a férfi korábbi főnökétől – magyarázta Molnár László, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnöke, aki szerint a férfi a joghézagot játszotta ki.
Zoom
B. Tamásnak kátrányos helyzetű kisfiúkra fájt a foga
– Abszurd, de amíg nincsen jogerős ítélet egy ügyben, addig annak semmilyen nyoma nincs az erkölcsi bizonyítványban.
B. Tamás a csepeli iskola előtt évekig egy másik gyermekotthonban vigyázott a kisgyerekekre. A férfi korábbi főnöke a megérzésére hallgatott, amikor elbocsátotta a nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkező gyermekfelügyelőt.
Vizsgálat indult
Két hónapig vizsgálja a csepeli iskolát Budapest Főváros Kormányhivatala. Többek között azt szeretnék megtudni, hogy az alkalmazottaknak van-e megfelelő végzettséget, illetve szakvégzettséget igazoló papírjuk.
– Bár a gyerekek soha nem panaszkodtak rá, mégis rossz érzésem volt. Ezért három év közös munka után, 2009-ben úgy döntöttem, megválunk tőle – mesélte Dóka Rita, a Kossuth Lajos Gyermekotthon igazgatónője, aki először B. Tamás kollégája ellen tett feljelentést. – A lavinát az indította el, hogy az egyik némettanár felpofozott egy tanulót. A nyomozás alatt viszont egyre több gyereknek eredt meg a nyelve, így került képbe Tamás is. (Azért jellemző lenyomata a szabadelvűség mocsarában vergődő korunknak, hogy egy nevelő célzatú pofon miatt borul a bili, nem pedig a gyermekek megrontása miatt... - a szerk.)
A Blikk úgy tudja, a férfi arra is biztatta a gyerekeket, hogy agyba-főbe verjék egymást. Arra kérte őket, inkább gyomorra és lábra célozzanak, mert így a sebesülések nem látszottak meg.
– A férfit kiskorú veszélyeztetésével, súlyos testi sértés kísérletével, könnyű testi sértés vétségével és könnyű testi sértés vétségének kísérletével vádolja az ügyészség – tudták meg Póta Pétertől, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől.
Mint azt korábban megírtuk, a nevelő a gyanú szerint eldugott, sötét szertárakban, öltözők fürdőszobáiban rontotta meg tanítványait.
(Blikk nyomán)