Súlyos, életmentő beavatkozáson esett át Schuster Lóránt - tudta meg a Blikk.
– Köszönjük az érdeklődést, a műtét rendben lezajlott – válaszolta a lap megkeresésére Schuster Lili (36), a zenész nagyobbik lánya, és hozzátette, édesapját ne is keressék, mert a telefonját sem figyeli. A rocklegenda életében ez a hét a regenerálódásról és az erőgyűjtésről szól.
A P. Mobil vezetőjét tavaly márciusban tüdőgyulladás gyanújával vizsgálták, és gyanús foltokat találtak a máján. Néhány héttel később megműtötték, és közben derült ki, vastagbélrákban is szenved. Megkezdődtek a kemoterápiák, és 46 éves növesztés után levágatta mindazt, ami a hosszú hajából megmaradt.
– Valahogy összetákoltak – mondta decemberben, amikor először beszélt szenvedéséről, bár hangsúlyozta, senki ne sajnálja őt. Akkor még nem lehetett tudni, sikeres volt-e a kemoterápia, és az életmentő műtéteket lehet-e folytatni, de februárban újra kés alá feküdhetett, méghozzá egymás után kétszer. Májának megmentése volt a nehezebb feladat.
– A hátam felől közelítették meg a májamat, amelyet két darabra vágtak. Az egyik részét leválasztották, a másikból pedig kiszedtek két rákos foltot – magyarázta a sikeres műtéteket követően, és most is bizakodhat.
Fél májjal is lehet teljes értékű életet élni, hiszen ez a szervünk képes kompenzálni, de bizonyos szabályokat be kell tartani – vázolta az orvos szakértő, dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus. Ilyen nagyságrendű májhiány esetén életbe lép a teljes alkoholtilalom, de más toxikus dolgokat sem szabad fogyasztani. A nehezen emészthető zsíros, füstölt ételeket is kerülni kell, de a gombaféléket is.
(Blikk nyomán)