Képregény, melyben "hogyha a Panni a kápót leszopja, / lehet, hogy megússza 6 millió hulla, / s a gázkamrák helyett a Panni ágyába / vándorol sok fogoly egy jó kis b.szásra!"
Borzalom, Anne Frank és a holokauszt emlékének meggyalázása? Ugyan már, ez a szabad művészet!
Azok számára, akik esetleg valamilyen számunkra érthetetlen okból kifolyólag rosszallóan tekintik meg e kiváló alkotást, ajánljuk megfontolásra az alábbi érveket.


Mi nem mutatjuk be, ahogy Panni Franc orális kapcsolatba kerül a kápóval, majd közösül hatmillió munkával ismerkedő izraelitával, mindössze arról adunk hírt, hogy "Barátunk egy ízben bölcs fejébe vette, / hogy "Panni Naplóját" meg kéne rendezze". Méghozzá "provokatív módon, mert most ez a módi: / Ezt a francos Pannit jól meg kéne b.szni!"
"Ne vinnyogjatok hát, hisz eddig hősömnek / nem sikerült Pannit megb.szni, szegénynek."
Ha valakinek ez nem tetszik, akkor azt jelenti, hogy "őrületes xenofóbia, őrületes idegesség, őrületes humortalanság kezd eluralkodni a társadalomban."
"A provokáció művészeti eszköz, a művészet pedig nem engedheti meg magának, hogy cenzúrázza saját magát."
"Ez humor."


Ha valaki nem jött volna még rá, egyértelműsítjük e nagyszerű képregény keletkezésének és közzétételének okát egy magából a szövegből vett idézettel: "S ha a választott nép, látva e színházat, / megpukkad mérgében - mily szörnyű gyalázat! - , / akkor azt kérdezzük: Hogyha nektek lehet / Madáchot gyalázni; - nekünk mért nem lehet / Pannit szopatni, erre feleljetek! / Mindig csak nektek jár tisztelet, s kegyelet?"
A fent dőlt betűvel bemutatott érvrendszer és idézetek pedig nem mástól valók, mint a G*ciprodukció alkotóitól, melyeket a HírTV összeállításában sorolnak fel. Mert ha az ő "művükre" ez áll, akkor bizony a mienkre is. Szintén tőlük vett idézettel zárjuk rövid előszónkat, melyben megindokoljuk, miért nem tettük toleráns módon a fiókba e képregényt, nehogy megsértsünk vele holmi maradi, érzelgős zsidókat:
"Az olyan, mintha átadnánk a pályát azoknak a fén-... félanalfabéta gyűlöletkeltő erőknek." Mármint a magyargyűlölő, értékeinkből gúnyt űző, rothasztó talmudistáknak, ugyebár, a mi értelmezésünkben, hiszen feltehetjük a kérdést a Tisztelt Olvasónak, szintén az ő szavaikkal:
"Vajon te szeretnél-e élni abban az országban, ahol ők szeretnék megmondani, hogy ki játszhat milyen színházban, mi humoros, mi nemzetgyalázó, és adott esetben mit írjon a sajtó?"
És bizony több joggal tehetjük fel, mint ez a provokáló álszent tetűhintás. Hiszen épp azért fogalmaz így, mert már jó ideje ők azok, akik megmondják, ki játszhat milyen színházban, mi humoros, mi nemzetgyalázó, és mit írjon a sajtó. De ennek hamarosan vége.
Következzen hát:




(Folytatása következik?)
 

Ne feledjük, holnap este lesz a bemutató

Bizony, még reklámozzuk is
Kapcsolódó: