Korábban írtuk:

Olvasóinknak hála, látogatottságunk továbbra is veri a Magyar Nemzet, HírTV és InfoRádió internetes oldalait, így továbbra is a Kuruc.info a legolvasottabb jobboldali hírportál - ezt bizonyítják azok a grafikonok, amelyeken hosszabb, két hónapos időszakot hasonlítottunk össze. Az évente százmilliókkal kistafírozott komcsi pártlap, a Népszabadság Online-nal szorosabb a verseny, de ők is mögöttünk vannak. A legnívósabb auditáló cég méri látogatottsági adatainkat, amelyet bárki megtekinthet.
Az alábbi grafikonok a 2010. március-áprilisi időszakot összegzik, két teljes hónapon át mutatják a Kuruc.info, a Magyar Nemzet, a HírTV, a Népszabadság Online és az Inforadio.hu hírportálok látogatottságának alakulását. Ez a választások miatt kiugró időszaknak számított, ám álltuk a sarat.
A hiteles adatok a Google Analytics és a Webaudit rendszeréből valók, forrás (linkek és képernyőfényképek) a cikk alján.  
Látogatások
Ha egy olvasó 30 perc elteltével ismét ellátogat az oldalra, az új látogatásnak számít. A Kuruc.info (pirossal) továbbra is vezet e tekintetben.

A grafikon nagyobb méretben ITT.
Abszolút egyedi látogatók
Ezt IP és ún. sütik alapján mérik, ám egy IP-ről (családi számítógép vagy céges hálózat, ahol sok embernek ugyanaz az IP-je) akár többen is olvashatnak (családtagok, kollégák). A Kuruc.infót olvassák a legtöbben, bár a Néphazugsággal szoros a verseny.

A grafikon nagyobb méretben ITT.
Vannak kitartó olvasóink, akik minden nap feljönnek hírportálunkra (akár többször is), de akadnak, akik csak hetente 1-2 alkalommal. Vizsgáljuk meg az egyedi látogatók számát nagyobb távlatban is!
Ha egy hétre lebontva nézzük az adatokat, akkor látható, hogy egy héten átlagosan 300 ezer ember látogatja meg legalább egyszer a Kuruc.infót.

Forrás: Google Analytics, 2010
A grafikon nagyobb méretben ITT.
Az alábbi kép még nagyobb távlatot vizsgál - egy hónapban átlagosan 900.000 embert érünk el. Néha egymillió felé is csúszik ez a szám, ami azt jelenti, hogy egy hónap alatt minden tizedik magyar lakos megnyitja legalább egyszer hírportálunkat - egyre több emberhez juthatnak el a máshol elhallgatott, cenzúrázott hírek.

Forrás: Google Analytics, 2010
A grafikon nagyobb méretben ITT.
Oldalletöltések - most ugrik a majom a vízbe
A látogatások, de még inkább az oldalletöltések tekintetében hatalmas a különbség. Jól látható, hogy pl. a hirtv.hu-n alig találnak érdekes anyagot az olvasók. Jóval több oldalt nyitnak meg, cikket olvasnak el nálunk – azaz jóval érdekesebbnek találják a látogatók hírportálunkat.

A grafikon nagyobb méretben ITT.
Nyilvános a statisztikánk - a Webaudit méri
2010 májusától a legnívósabb auditáló cég méri látogatottságunkat, így bárki megnézheti azt a www.webaudit.hu címen a második-harmadik fül táján:



Akár az előző napit, akár a több héttel ezelőtti adatokat nézi vissza, fontos, hogy alapból csak a belföldi látogatókat mutatja a Webaudit rendszere - ezért a teljes, valós adatokért nyomja meg az "összes"
(=belföld+külföld) gombot:

 
2011. január - A Webaudit szerint a Kuruc.info toronymagasan vezet
A West-Balkánban történt sajnálatos események kapcsán hírportálunk látogatottsága is megugrott, hajnali kettőtől aznap éjfélig folyamatosan tudósítottunk a legfrissebb fejleményekről - ennek köszönhetően lenyomtuk az összes jobbos, továbbá a balos hírportálok zömét is:

Ezek az oldalak jóval gyengébben szerepeltek a Kuruc.infónál:

A hírTV-t aznap is jócskán megelőztük:

Fontos megemlíteni továbbá, hogy:
1) A Kuruc.info nem tudja magát óriásplakátokon hirdetni, nem kap sok milliós állami támogatásokat (pl. hirdetések formájában) – ellentétben riválisainkkal, akik ráadásul gyakran reklámozzák is egymást, tehát az erőviszonyok számunkra egyenlőtlenek. Ők 80-ról indulnak 100-on, mi nulláról, mégis lemaradnak.
2) A Kuruc.info nem szerepel egyetlen komolyabb RSS-hírkereső rendszerben sem (Hírstart, Hírkereső, Hírposta, Hírlista stb.) A többi híroldal igen, és látogatók tekintélyes részét (kb. 20-25%-át) ezekről az oldalakról kapják. Emellett ráadásul saját hírlevélküldő rendszerük is van.
3) A Kuruc.info csupán hírportál, semmilyen más szolgáltatása nincs (egyelőre). A Népszabadságnak viszont van társkereső és álláskereső rendszere, fóruma is. A grafikonon valójában az InfoRádió, Népszabadság, HírTV, Magyar Nemzet "csoportjainak" látogatottsága látható, melyet a webaudit.hu rögzített. Vagyis benne van a fórum, a társkereső látogatottsága is, tehát pl. a nol.hu hírportált valójában még kevesebben látogatják, mint ami a grafikonon látható.
Hirdetők figyelmébe
Az említett – nálunk kisebb látogatottságú – oldalakon egy állóbanner egy hónapra több millió forintba kerülne. Nem véletlenül, ugyanis az interneten való hirdetés a leghatékonyabb, az óriásplakátos megjelenés a nyomába sem ér. Nálunk a piaci ár töredékéért, azaz már akár havi 60-70 ezer forinttól kaphat állóbannert. Nem vicc. Ha ilyen áron hirdet nálunk, hatalmas nyereségre tehet szert. A banner hetente több mint 300.000 olvasó előtt jelenik meg - ha felkeltettük érdeklődését, tekintse meg verhetetlen hirdetési ajánlatunkat (összehasonlítást is talál a piaci árakkal)!
Köszönjük olvasóinknak, hogy továbbra is megtisztelnek bizalmukkal!
Kiss Nikoletta – Kuruc.info
Forrás: A www.webaudit.hu címen lehet megtekintheti a fent hivatkozott honlapok látogatottságát a 2-3. oldalra lapozva. Alapból a belföld van beállítva, kattintsunk az "összes" feliratú gombra a tényleges/teljes látogatottságért. Alább csatolunk pár képernyőfényképet az egyszerűség kedvéért, amelyek új ablakban nyílnak meg.
Magyar Nemzet (mno.hu): képernyőfénykép ITT és ITT.
Hírtv (hirtv.hu): képernyőfénykép ITT és ITT.
Inforadio.hu: képernyőfénykép ITT és ITT.
Népszabadság Online (nol.hu): képernyőfénykép ITT és ITT.
A Kuruc.info látogatottságát a Google Analytics rendszere méri (ezek az adatok szerepelnek a grafikonon), melyhez hirdetőink is hozzáférést kapnak. Képernyőfényképek: látogatás ITT és ITT, egyedi látogatók ITT továbbá ITT, oldalletöltések ITT valamint ITT. 2010 májusának közepétől azonban a Kuruc.info látogatottsága is a többi fenti oldalhoz hasonlóan megtekinthető a www.webaudit.hu címen a 2-3. oldalra lapozva.