Előzmények:

Karsai László legújabb levele:
Varga!
Kicsit többet vártam tőled (ha már tegezésre váltottál, követlek). Én már bizonyítottam, te csak rágalmazol és locsogsz-fecsegsz, csak hogy ne kelljen fizetned. Nem is figyelsz: én azt javasoltam, hogy hívd fel John Micgiel professzort, és kérdezd meg tőle, hogy voltam-e ösztöndíjas 1999-ben a Columbia Egyetemen. Te Bitó László professzor telefonszámát kéred tőlem, de minek? Ő alapított egy ösztöndíjat, és bár te ezt sem tudod, ő egy világhírű orvos-professzor, a szürkehályog-elleni egyik gyógyszer feltalálója. Tud angolul, és még azt is tudja, ellentétben veled, hogy mi a különbség a tanár (fellow) és a fellowship (ösztöndíj) között. Mondd, nem félsz, hogy valaki, mondjuk a kuruc.info olvasói közül helyetted felhívja a Columbia Egyetemet? Valaki, aki pontosan tudja, hogy a legutóbb közzétett igazolásom az adófizetésemről bizony valódi, bármit is hablatyolsz különféle számokról. Én már bemutattam John Micgiel professzor meghívó levelét, jeleztem, hogy részt vettem 1999 tavaszán a queensi félmaraton futáson. Nem életszerű azt gondolni, hogy csak úgy kiugrottam Amerikába egy kis futásra, pont akkor, amikor az ösztöndíjam elkezdődött, ugye Béluci? Persze perelni nem mersz, mert akkor megjelenne a bíróság előtt F. B. New York-i vegyészmérnök barátom, N. E. számítógépes mérnök barátnőm és még egy tucat társuk, akik mind tanúsítanák, hogy megint egyszer igazat mondtam.
Mi lesz, ha kiderül, hogy te most tévedtél, és én igazat mondtam? Ugye nem akarsz fizetni? Mi lenne, ha kicsit emelnénk a tétet? Felajánlok 80.000 dollárt, ha be tudod bizonyítani, hogy 1999-ben nem voltam ösztöndíjas a Columbia Egyetemen. Amennyiben fizetnél (nem fogsz, tudom, mert szegény vagy és nagyon buta), az összeget átutalom a vörös iszap károsultjai javára. Fizethetsz közvetlenül a segélyszámlára is, csak jelezd, hogy az én adományom.
Ha csak azt tudod hajtogatni, hogy a meghívó levéltől a New York-i adófizetésemet igazoló okmányon át minden okmányom hamis, vagy cionista találmány, az ismerőseim és barátaim is mind hazudnak, csak te, szegény, szerencsétlen, nyomorult kis kaliforniai magyarka tudod az igazat, akkor a „vitánkat” ezennel befejezem.