Korábban írtuk: Vona Gábor a Parlamentben hétfő délután, Orbán Viktor beszéde után azt mondta: az elmúlt hónapokban csapdahelyzetre rendezkedtünk be, amely hasonlatos a Gyurcsány-féle kormányzatéhoz.


Az alkotmánnyal az a probléma, hogy a történelmi jogfolytonosságot nem állítják vissza, ráadásul ez csak figyelemelterelés a Jobbik véleménye szerint - erről Vona a parlamenti vitában beszélt.
A politikus szerint a kormánynak be kell látnia: az EU-ban nincs jövője Magyarországnak, sokkal inkább a "sorstárs" nemzetekkel kellene szövetséget kötni, s emellett a keleti hatalmakkal kell megállapodásokat kötni.
A jelenlegi feltételek között a magyar gazdaság nem képes fellendülésre, s az adósságokat újra kell tárgyalni - teszi hozzá. A harmadik csapdának a magyarság fogyását és a cigányság indokolatlan szaporodását említette.
A médiatörvénnyel kapcsolatban azt mondja: a balliberális dementorok továbbra is ott kísértenek a médiában. Vona szerint a kormányfő a devizahitelesek megmentéséről sem mondott semmit, miként az oktatásról és a közbiztonságról sem.
Hányszor jártak Borsodban vagy Szabolcsban? - kérdezte meg Orbántól és a belügyminisztertől, hozzátéve: a közbiztonság összeomlott. Magyarországon etnikai tisztogatás folyik - tette hozzá. Újra és újra ugyanaz történik: nekilendülünk, aztán jön a valóság - fogalmazott Vona, hozzátéve: az emberek fizetik meg ennek az árát.
(HVG nyomán)
Kapcsolódó: 
Korábban írtuk: A tavaszi ülésszak első napján képviselői esküt tett a fideszes Szalay Péter, aki a mandátumáról lemondó Tarlós István főpolgármester helyét foglalja el, neki gratuláltak a frakcióvezetők.