Stohl a tárgyalás előtt játszotta a nagy bűnbánót, a tékozló fiút: azt hangoztatta, mindenképpen elfogadja majd a bíróság ítéletét, tudja, hogy meg kell bűnhődnie... A drogos még saját magát is pofán köpte: mivel nem felfüggesztettet kapott, ezért persze azonnal fellebbezett.

A Kuruc.info gratulál!
Már az is abszurd, hogy az RTL Klub továbbra sem veszi le a képernyőről: egy köztörvényes bűnözőt futtatnak, a társadalomnak azt üzenve: nyugodtan drogozz, okozz karambolt többszörös visszaesőként, hagyd cserben az áldozatodat, Stohl is ezt tette, nincs ebben semmi extra. Különösen szomorú, hogy eddig egyetlen parlamenti párt sem emelte fel ez ellen a szavát.
Az Index címlapján legfelül sokáig ez a cím díszelgett: "Ördög Nóra: Nagyon durva a Stohl-ítélet!" A cikkben számos embert megszólaltattak Stohl mellett, mindegyikük méltatlankodott: “András egy becsületes, nagyon tehetséges ember, és azt hiszem, hogy mindenkinek jobb lenne, ha felfüggesztenék ezt az ítéletet” - mondta Bodrogi Gyula a TV2-nek. Az egyik padödős, SZDSZ-es zsírdarab, Falusi Mariann is kiállt a bűnöző mellett: “Mindenféleképpen az ítéletet úgy tartanám normálisnak, ha felfüggesztett lenne".
A cikkben a fenti személyeken kívül még Kolosi Péter (az RTL programigazgatója), Jordán Tamás (a Nemzeti Színház egykori igazgatója), Hollósi Frigyes (színész) is ezen a véleményen állt, tehát számos "neves" közéleti szereplővel mosdatták és sajnáltatták Stohlt.
Ezzel szemben mindössze két ember volt a cikkben, aki árnyaltabb véleménnyel rendelkezett: Peller Mariann szerint meglepő, hogy fellebbeznek, hiszen Stohl András maga mondta, hogy szeretne megbűnhődni tettéért. “Amit a közvéleménytől kap, az mind büntetésnek hat, már csak az a kérdés, hogy a lelkiismeretével hogy számol el” - mondta a műsorvezető. Csak egy ember volt, aki helyeselte az ítéletet: nem, nem valami népszerű közéleti szereplőt, hanem a nagyon sokak által utált, börtönviselt Zalatnay Cinit állították erre az oldalra. Ügyes manipuláció...
A második cikkükben az utca emberével folytatták a mosdatást
Ne higgyük, hogy az első cikkben véletlenül alakultak így az arányok. A Zsindex címlapján, a Velvet következő vezércikkében az utca emberét kérdezték meg, mi a véleménye az ítéletről. Minő véletlen: ebben az összeállításban is jóval nagyobb teret kaptak azok a vélemények, amik szerint nem kellene elítélni, megbánta, meg hát elég lenne felfüggesztett, így nem is tud dolgozni, ettől az áldozatnak nem lesz jobb stb.
Vajon az utca embere tényleg Stohl mellett állna, vagy csak direkt hoztak le főként ilyen véleményeket (felfüggesztett elég lenne)? Az utóbbit erősíti meg, hogy a szennylap cikkük alján megszavaztatta olvasóit, hogy mi a véleményük az ítéletről. Az elsöprő többség erre a lehetőségre szavazott: "Két és fél év is kevés azért, amit tett", tehát a még durvább ítéletre voksoltak. Érdekes módon a cikkeikben mindig fordítottak az arányok, így próbálják befolyásolni az embereket.
Alább közzétesszük ezt a cikket, figyeljük meg, miről mennyi ideig esik szó. Ügyesen összeválogatták a Zsindex újságírói, az biztos.
A Velvet által megkérdezettek véleménye

Felfüggesztett szabadságvesztés elég lenne
“Túl súlyosnak tartom az ítéletet, két év négy hónap az szerintem sok, ha felfüggesztett szabadságvesztést kapott volna, akkor jobb lett volna" – nyilatkozta a Velvetnek Judit.
 
 

A börtönben csak tönkremegy, és nem tud kártérítést fizetni
“Az egész karrierje, az egész élete tönkremegy, és ezzel már nem használ annak, akinek ártott. Én úgy gondolom, hogy hagyni kellene őt dolgozni, hogy meg tudja fizetni a kártérítést. Szerintem ő többé már ezt nem fogja csinálni. Ez neki nagy tanulság. Szerintem számára soha többé már nem lesz ugyanaz, mert tudni fogja, hogy életfogytiglanra ítélik, ha legközelebb bármi ilyesmit tapasztalnak nála. Értékes, értelmes embernek tartom. Felelősség számomra is, hogy így mondjak véleményt, mert mi lesz, ha haláleset lesz a következőnél? Hogy mégsem bírja majd megállni. Nehéz elgondolni. De fizetnie kell annak az embernek, aki kórházba került miatta, nem beszélve arról, hogy serdülő gyerekei vannak. Ha börtönbe kerül, ki tudja, hogyan jön ki onnan, a börtönben is van kábítószer, verés, homoszexualiltás, és minden. Szóval nem javítani fog, csak tönkremegy az ő élete, és közben eleget sem tud tenni a kötelezettségeinek" – mondta a Velvetnek a padon ülő Gyöngyi.

Megérdemli, amit kap
“Megérdemli a büntetést, attól még, hogy híres ember, nem csinálhat bármit” – mondta Nóra.
 
 
 
 

Komoly a büntetés, Stohlon könnyű példát statuálni
“Első reakcióm az volt, hogy úgyis megússza felfüggesztettel. Igazából a két év az oké. Az ismerőseim azt kifogásolták, hogy miért nem fogház, és miért börtön. Elég komoly büntetés ez, így könnyű példát statuálni. Közben belegondolok a Stohl helyébe.. bár tudta előre, hogy rajta könnyű lesz ezt végrehajtani. Tulajdonképp azt mondom, hogy megérdemelte, de semmiképp nem lennék a helyében. Úgy érzem, hogy jogos az ítélet, de Stohl helyében nem tartanám jogosnak. A jogász ismerőseim egyfolytában erről írnak a facebookon, ez nekik elég zsíros falat" – mondta Sebestyén.

Nincs szüksége a börtönre, közmunkára kellene ítélni
“A Stohl hibás nagyon. Minden emberrel egyformán kellene bánni. Másodfokon nem lesz ilyen ítélet, én ebben biztos vagyok. Magas az ítélet, kevesebbet is kapni, többet is kapni, bírója válogatja. A közvélemény nyomása nagyon erős, ha ez Borsodban történik, másmilyen ítélet születik, mert minden megyében másképp ítélkeznek. Talán súlyosnak mondanám az ítéletet. Ha haláleset van, a halottnak már mindegy, hogy mi történik, a bácsinak azonban nem mindegy. Stohl nagyot hibázott, többször és többször. Én magam is többször voltam elítélve, tudom, hogy a börtön mit csinál vele, hogy ő mit fog csinálni körülbelül, ha lesz helye. Szerintem egy évet fog ülni, bár minden attól függ, hogy melyik bíróságon és hol lesz a tárgyalás, hogy ki kinek a kije, ez így fog eldőlni sajnos. Itt az ügyvédek viszik a nagy táska pénzt azoknak akivel együtt tanultak, annak a bírónak, akivel együtt jártak egyetemre, együtt kosárlabdáztak, együtt csajoztak. Talán az, hogy erős a nyomás, változtathat ezen, de ez túl magas ítélet. Rossz gyerek ez a Stohl, hogy jó műsorvezető-e vagy sem, jó színész-e vagy sem, ettől független, az ítélet magas. Én is azt mondanám akkor, amikor az én családtagom megsérül, hogy bűnhődjön. Feltétlenül közmunkára kellene ítélni, olyan helyen kellene dolgoznia, ahol egy kis alázatot tanúsít az emberekkel szemben. A börtön az nem megfelelő. Magam is voltam egy balesetben, ahol vétlenül majdnem meghaltam, és annyit nem mondott a bácsi, hogy mukk. Amikor a tárgyalás volt , odajött, és megkért, hogy ‘hát nem mondaná azt, hogy izé, a munkahelyem miatt”. Záróvonalon úgy fordult meg a teherautóval, hogy mire fölébredtem, addigra már kint volt a mentő" – mondta Döme a Velvetnek.
Hát ennyi volt. Jól látható, hogy melyik vélemény mekkora teret kap. És Önnek mi a véleménye, mi lesz Stohllal másodfokon? A Kuruc.info jobboldalán szavazhat!
Kuruc.info
Kapcsolódó:
Mielőtt hozzászólna ehhez a cikkhez alul, feltétlenül olvassa el ezt: Kommentálhatók a Kuruc.info cikkei - lesznek, akiket letiltunk (moderálási alapelvek, feltételek). Ha nem nézi meg a linket, megeshet, hogy örökre letiltja valamelyik moderátorunk, és nem fog tudni többé hozzászólni.