Csütörtökön lesz egy hónapja, hogy Egerben közgyűlést tartottak a város honatyái. Éppen azon a nap járt a településen a Hír Televízió Célpont című műsorának a stábja, hogy az egri és környékbeli rendőrterroristákkal interjút készítsen a 2006-os eseményekről. Keresték Kádas István alezredest, aki aznap a közgyűlésen volt, később pedig nem kívánt a Célpont kamerái elé állni. Csütörtökön ismét közgyűlés lesz Egerben. A Célpont minden bizonnyal nem, a bujkáló alezredes valószínűleg szintén nem, a hazafiak viszont egészen biztos, hogy ott lesznek, információink szerint többen szabadságot vettek ki.
Nem nyugszanak a kedélyek Egerben, mióta a Célpont stábja a városban járt. Az oknyomozó újságírók Bakondi Tamást és Kádas Istvánt keresték föl. Bakondi Tamás, a felsőtárkányi embervadász tagadott mindent, Kádas István alezredes pedig nem állt a sajtó rendelkezésére. Pedig biztos tudott volna miről beszélni, ugyanis 2006. október 22-én és 23-án ő vezette azt a Heves megyei századot, mely a Bajcsy-Zsilinszky úton tömegoszlatási feladatokat látott el.
Az ominózus egri látogatáson a sajtó képviselői előbb Bakondi Tamást kérdezték felsőtárkányi otthona előtt, ahol nyomban igazoltatták is őket. Útban Kádas István alezredeshez már megfélemlítő barátságos rendőrautós kíséretet adtak az ávósok. Mikor megérkeztek a bujkáló alezredes házához, újabb vegzálásra általános igazoltatásra került sor. Egerben szemlátomást nem szeretik a sünök, ha rajtuk kívül más is szimatol.
Az adásban aztán lejátszották a Kossuth tér október 23-i kiürítését, ahonnan - azóta már kiderült - jogtalanul szorították ki a demonstrálókat. Pusztán a véletlenül műve, hogy a Kossuth tér akkori törvényszegő helyszínparancsnokát (itt olvasható a saját beszámolója dicsőséges tevékenységéről - PDF) és a megfélemlítő lekövetést megparancsoló Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét is Ormossy Attilának hívják. Nem, kedves olvasóink, utánanéztünk. Egész biztosan nem rokonok.
2012. április 26-án (csütörtök) 9:00 órakor Eger Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében (Dobó tér 2. I. emelet) nyilvános közgyűlés lesz, melyen hagyományosan a rendőrség is képviselteti magát. Lesz mit megkérdezni a város honatyáinak, érdeklődésből, ahogy hallani, nem lesz hiány...
(Kuruc.info)