Efrájim Zuroff
Efrájim Zuroff, az „utolsó nácivadász” jelzővel is illetett zsidó telepes mostanában sokat jár Budapesten, talán ezért is jutott eszünkbe, hogy jobban megvizsgáljuk, honnan jövöget hozzánk ez az erkölcsprédikátor és igazságosztó. Egyáltalán ki ez az ember, akinek szavára haptákba vágják magukat a magyarországi hatóságok? Efi Zuroff nem más, mint a palesztinai arabok életterének elrablása, az őslakosok tekintélyes részének elkergetése révén, megszállt területen létrehozott Efrát illegális zsidó település lakosa.

Isten hozta Efrátban!
Efrájim Zuroff 22 esztendős korában, 1970-ben New Yorkból, a szülővárosából vándorolt ki Izraelbe, majd később Efrát (אפרת) nevű, időközben az újabb és újabb településrészek hozzátoldásával várossá fejlődött településre költözött. Efrátot a többi zsidó településhez hasonlóan jobbára militáns, vallási és nemzeti felsőbbrendűségi tudattal átitatott, felfegyverzett zsidók lakják. Efi Zuroff, a New York-i rabbi csemetéje a nejével, Elisevával és a családi fészekből már kirepült négy gyermekével pompásan érezte/érzi magát Efrát zsidó településen, amelynek északi szomszédjai a Dehejse menekülttáborban több nemzedék óta élő palesztinok, s tőlük nem messze az El-'Arúb falu és a hasonló nevű menekülttábor (معسكر العروب), vagy a 12 ezres Béjt Faddzsár (بيت فجار) falu lakói.
Zuroff palesztin szomszédainak futólagos bemutatása után ismerkedjünk meg a „nácivadász” lakóhelyével, Efrát zsidó településsel és az ott élő emberekkel. Az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban szállta meg az izraeli hadsereg egyebek mellett Ciszjordánia két bibliai városát, Betlehemet és Hebront. Betlehemtől délre építették ki az Efrát (vagy hivatalosabb nevén: Efrátá – אפרתה) nevű illegális zsidó települést, amelynek manapság már mintegy nyolcezer lakosa van, köztük Efrájim Zuroff és családja. Efrát piros cseréptetős épületeiben általában gazdag, módos emberek laknak. A vallásos, szélsőségesen nacionalista telepeseket többféle irányzatú zsinagóga, sőt még zsidó teológiai felsőfokú iskola, úgynevezett jesívá is szolgálja.
Az Efrátban lakó felfegyverzett zsidó telepesek már eddig is sok bűnt elkövettek a javaikból kiforgatott, természeti kincseiktől, földterületeiktől megfosztott palesztinai őslakosság ellen, ezért mi csak egy-két látványosabb, a sajtó által is dokumentált esetet említünk föl.

Umm Szálámúná faluban tüntetnek a kerítés ellen
A palesztinoktól elrabolt megszállt földterületeken fölépített Efrát illegális zsidó település még hatékonyabb védelmére itt is kiépítették a zsidók által „elválasztó kerítésnek”, míg a palesztinok által „fajvédelmi, apartheid kerítésnek” nevezett építményt. A kerítés – amely sok helyütt igen magas betonfal – elvágja egyik palesztin települést a másiktól, s a fölépítés céljaira kisajátították az őslakosok földjeit. Így történt ez Efrát zsidó település egyik palesztin szomszédjával, Umm Szálámúna (ام سلمونة) faluval is, amelynek lakói – demokratikus érzelmű izraeli zsidókkal együtt sokáig tüntettek a kerítés ellen, majd föllebbeztek a földjeik kisajátítása miatt. Az Izraeli Legfelsőbb Bíróság 2007 augusztusában végül is elutasította az Efrát szomszédságában levő palesztin Umm Szálámúná lakosainak beadványát. „Csakis az elválasztó kerítés fölépítése nyújthat biztonságot Efrát település lakóinak (értsd: az illegálisan ott lakó zsidó telepeseknek – H. J.)”, áll az Izraeli Legfelsőbb Bíróság ítéletének megindoklásában.

Épül a kerítés Umm Szálámúnában a palesztinok földjein
Efrát zsidó telepesei azonban nem elégszenek meg az Izraeli Legfelsőbb Bíróság törvényesítette élettérrablással, hanem az úgynevezett „árcédula” (tág mehír – תג מחיר ) elnevezésű bosszúhadjárat keretében fölgyújtják a környező palesztin települések megélhetését biztosító olajfaültetvényeket és a mecseteket. Az Efráttal szomszédos Béjt Faddzsár (قرية بيت فجار ) palesztin falu mecsetét 2010 októberében az éjszaka kellős közepén gyújtották föl zsidó telepesek, többek között elégtek, vagy „csak” megpörzsölődtek benne az iszlám szent könyve, a Korán példányai. A palesztinok akkor úgy vélték, hogy Efrát felől érkeztek a gyújtogatók, mások szerint egy másik közeli zsidó településről hatoltak be a faluba. Teljesen mindegy, hogy a bűnöző zsidó telepesek Efrátból, Tápúáhból vagy Ofrából érkeztek.
 

Megperzselt Korán-példányok Béjt Faddzsárban
Az Efráthoz tartozó határban, jórészt az ottani zsidó telepesek által fenntartva és működtetve fogadja a nyugati, elsősorban az amerikai zsidó turistákat a Caliber 3. elnevezésű lövészeti gyakorló iskola. A lőtér létezéséről az antiszemitának nem mondható AFP Francia Hírügynökség angol nyelvű kiadása tudósított 2012. július 20-án, illetve, 2012. július 9-én a legtekintélyesebb arab nyelvű napilap, a Kelet-Jeruzsálemben megjelenő El-Kudsz (Jeruzsálem – القدس) is képes beszámolót közölt Efi Zuroff zsidó településén zajló, szívet-lelket melengető lőgyakorlatokról. Nemsokára az RT TV a fényképek mellé videót is mellékelt a szélsőséges nyugati zsidó turisták fegyveres kiképzéséről.
 

Amerikai zsidó turisták az efráti lőtéren

Életkép az efráti lőtérről
A fentebb említett sajtóhírekből a többi között megtudhatjuk: a Caliber 3. lőteret egy Norman Solomon nevű amerikai-izraeli kettős állampolgár hozta létre a Gus Ecijon nevű zsidó településhálózat legnagyobb helységében, Efrátban, Zuroff lakóhelyén azzal a kinyilatkoztatott céllal, hogy az Izraelben és másutt az arab terrornak kitett, valamint az egyre fokozódó antiszemitizmus miatt félelemben élő zsidók képesek legyenek megvédeni magukat, s meggyőződhessenek arról, hogy az izraeli hadsereg miként szavatolja a hős telepesek biztonságát. A beszámolók szerint az elmúlt hónapokban nyugati zsidó turisták százai érkeznek a Caliber 3. lőtérre, ahol a megszálló izraeli hadsereg civil ruhás katonái részesítik őket kiképzésben.
 

Efrátban a katona bácsi segít
Szintén elég frissnek mondható az Es-Sá'áb (A Nemzet – الشعب ) című egyiptomi újság 2012. április 28. beszámolója az Efrát zsidó településen – valószínűleg az izraeli függetlenségi nap keretében – végbement „fegyverbemutatóról”, amelynek lényege az volt, hogy a megszálló, a zsidó telepesek, így Efrájim Zuroff földrabló tevékenységét biztosító izraeli katonák egészen kicsi gyermekeket és asszonyokat is oktattak a képeinken látható, az izraeli hadseregben rendszeresített fegyverek használatára.
 

Anya gyermekével Efrátban
Efrájim Zuroff a nemzetközi jog értelmében illegális ciszjordániai zsidó településről, bűnöző telepesek szomszédjaként járogat Magyarországra, hogy erkölcsöt prédikáljon a magyaroknak és az ország politikai vezetőinek. Pedig, ha Zuroff valóban háborús bűnösöket kíván leleplezni, nem kellene ilyen messzire utazgatnia. A gyilkosok, egy másik nép életterét, javait a megszálló hadsereg oltalma alatt elrabló, hozzá hasonlóan fölfegyverzett zsidó telepesek ott laknak a közvetlen közelségében, Efrátban.
 

Zuroff társai vadászatra indulnak Efrátban

Telepesgyerek és oktatója Efrátban
Efrájim Zuroff egy felfegyverzett megszálló, aki a nemzetközi joggal ellentétben illegális kolónián életvitelszerűen él és lakik, s ezzel tevőlegesen kiveszi részét a megszállt Ciszjordánia etnikai és vallási összetételének erőszakos megváltoztatására irányuló bűncselekményből. A pipogya magyar hatóságoknak mindenekelőtt ezt kellene fölfogniuk, és közölniük a Budapestre már-már hazajárogató Zuroffal.
Hering József – Kuruc.info