Nem különösebben meglepő a Zsidesz vezetőinek körében kialakuló szereposztás. Kövér László, aki hosszú éveken keresztül a "radikális" fityiszes szerepét játszotta, most azt a feladatot kapta, hogy a Jobbikot szidalmazza, és igyekezzen meggyőzni a polgárokat: a Jobbik valójában az MSZP utasításai szerint ténykedik.
Miért éppen Kövérnek kell ezt az ökörséget ismételgetnie? Nos, nyilvánvalóan éppen azért, mert ő volt egykor a Zsidesz "radikális jobboldali szárnyának" a vezéralakja, ezért aztán a likudista párt vezetői azt gondolják, a radikalizmusra hajló fityiszes szavazók elhiszik azt a sok ostobaságot, amit összehord. Kövér László most megint egy bölcs megállapítással rukkolt elő. Íme: a Fidesz győzelme esetén " két tűz közé kerül a jövendő Országgyűlésben, ahol két gátlástalan ellenzéki erővel kell majd hadakoznia". Természetesen a Zsidesz, amelyik (az MSZP-SZDSZ-MDF-el együtt) kulcsszerepet játszott az elmúlt húsz év összes gazemberségében, hazánk kiárusításában és szétlopásában, egyáltalán nem "gátlástalan", ugye?
Kövér úgy véli továbbá, "látens munkamegosztás van a szocialisták és a Jobbik között: ha az egyik nem, akkor a másik megpróbálja erkölcsi értelemben ellehetetleníteni a jelöltjeinket és az egész pártvezetést" Nos, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem lesz nehéz "erkölcsi értelemben ellehetetleníteni" a fityiszes jelölteket és a pártvezetést. Esetleg ha nem cégéres hazudozók, karrierlovagok, tolvajok, gerinctelen szélhámosok, egykori besúgók és komcsi gazemberek lennének tömegesen a jelöltek között és a pártvezetés soraiban, akkor talán nehezebb lenne "erkölcsi értelemben" ellehetetleníteni a Zsideszt. Így azonban nem kell különösebben erőlködni, még az sem szükséges,  hogy az "erkölcsi ellehetetlenítéshez" nélkülözhetetlen  "muníciót az MSZP adja", mint Kövér Laca állítja. Az egykori MSZMP-s káder szerint ugyanis a "szocialisták rájöttek, hogy a saját médiájuk vagy a kocsmai suttogó propaganda helyett hitelesebb, ha jobbról érkezik a rágalom".
 
Kövér arról is pofázott, hogy "választási győzelem esetére kevesebb minisztériumot és hatékonyabb kormányzást ígér a Fidesz", de ugyanezt ígérte már a Zsidesz 1998-ban is, és azóta is minden elvesztett választás előtt. Kövér azt is mondta, hogy   "egyik első dolguk lesz a külhoni magyarok állampolgárságát lehetővé tévő jogszabályt létrehozása", ami ha tényleg megtörténik, akkor a Jobbik teljes egyetértésével fogja majd a törvényt elfogadni a parlament. A gond csak az, hogy élni lehet a gyanúperrel, a Zsidesz esetleg megint valamiféle öszvérmegoldást választ, a "kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon" alapon. A Jobbik éppen azért jött létre, mert a Zsidesz csak fél szívvel, vagy még úgy sem képviselte a magyar érdekeket, mert állandóan azt leste, mit kell tennie ahhoz, hogy elnyerje hazánk gyarmatosítóinak rokonszenvét. Ha pedig a Zsidesz így folytatja, akkor ne számítson sok megértésre a Jobbik részéről.
Kövér tett egy teljesen homályos utalást arra vonatkozóan is, hogy korábban gondolkodtak egy nemzeti integrációs minisztérium felállításán is, amely nemcsak a külhoni magyarok integrációjával foglalkozott volna, hanem az országban élő, szociális és kulturális értelemben a nemzeti lét alá szoruló rétegek felemelésével is", de mivel a "kidolgozás óta újabb négy év telt el, a helyzet sokat rosszabbodott, ezért megeshet, hogy teljesen más stratégiára lesz szükség." De hogy pontosan miféle új "nemzetstratégiát" akar megalkotni a Zsidesz, arról nem esett szó. De élek a gyanúperrel, hogy még mielőtt bármit is kidolgoznának, előbb Tel-Aviv, Brüsszel és Washington véleményét is kikérik, mert hiszen tudniuk kell, "meddig szabad elmenni" a magyar érdekek képviseletében. Könnyen elképzelhető, hogy a gyarmatosítók megadják az engedélyt egy olyan külpolitika folytatásához, mely a nemzeti érdekeinket bizonyos mértékig figyelembe veszi. Vagy inkább talán a Zsidesz megkapja az engedélyt a szóbeli radikalizmusra. De ennek súlyos ára lesz: a "szélsőségek elleni harc fokozását" fogják ugyanis kérni a héberek Orbánéktól, és az egyáltalán nem "gátlástalan" Zsidesz készséggel fog eleget tenni minden hasonló Tel-Avivból és Washingtonból érkező parancsnak.
A "szélsőségek elleni harc" a gyakorlatban a Magyar Gárda működésének teljes ellehetetlenítését, valamint egy holokauszttagadó törvény elfogadását jelenti, túl azon, hogy a Jobbikot is "megpróbálják karanténba zárni". A legteljesebb egyetértésben a hazánk kiárusításában és szétlopásában mindig is élenjáró MSZP-vel.
Perge Ottó - Kuruc.info
Kapcsolódó anyagok: