1944. április 18., 19:05
Német lap magyar vonatkozású cikkei
Berlin, 1944. április 18. (Magyar Távirati Iroda)
A Hamburger Fremdenblatt „A forradalmár gróf” címmel ismerteti röviden a Budapesti Értesítőnek Károlyi Mihály szerepéhez fűzött megjegyzéseit.
A Berliner Börsenzeitung „A zsidók alkonya Magyarországon” címmel megemlékezik arról, hogy Endre államtitkár bejelentette a decentralizációt és a főispánok nagy részének leváltását. Közli, hogy az állami szolgálatból nemcsak a zsidókat távolítják el, hanem mindazokét, akiknek zsidó házastársuk van, valamint a szabadkőműveseket. Azokat az egyesületeket, melyeknek zsidó vagy szabadkőműves tagjaik vannak, fel fogják oszlatni.
Azután arról ír a Berliner Börsenzeitung, hogy a bombatámadások során lakás nélkül maradottak elhelyezésére a zsidó lakásokat veszik igénybe, s végül közli még a tudósítás, hogy a kormány a zsidókat nem egy gettóba akarja összegyűjteni, hanem azokon a helyeken kívánja letelepíteni, ahol megfélemlítő támadásokra lehet számolni.
A Münchener Neueste Nachrichten szintén közli a német sajtó legnagyobb részéhez hasonlóan a hat baloldali párt feloszlatását, a legutóbbi minisztertanács megtartásáról szóló hírt, Kolosváry-Borcsa Mihály államtitkári kinevezését és a londoni magyar tanács megalakítását.