A Magyar Nemzetetközvetve már támogattaa - ballib - kormány
„Mit eszik rajta napi ötvenezer médiafogyasztó?” – ezt a kérdést tette fel a Fidesz napilapjának november 3-ai száma a Kuruc.info hosszas elhallgatása után. Balavány György – egy hasonló hangnemű portállal összehasonlítva – rávilágított a balliberálisok kettős mércéjére: „De vajon a Matula munkatársainak is bujkálniuk kellett, kell a letartóztatás elől? Dehogy. (…) Míg az egyikre vadásznak, a másikat adóforintjainkkal jutalmazzák.”

A Kuruc.info eddig szinte tabu volt a Magyar Nemzetben is. Elvétve megjelenhetett, pl. amikor Szerető Szabolcs az Indexet „a balliberális kuruc.info”-nak nevezte, de még a hídblokádról is úgy számolt be két oldalon a napilap, hogy egyszer sem említették a Kuruc.info nevét, mintha az tényleg csak amolyan spontán tüntetés lett volna.

Még mielőtt valaki félreértené Balavány valahány csavaros gondolatát, idézünk korábbi leveléből, melyet szerkesztőségünknek küldött tiltakozásul, mikor egy interneten megjelent cikkét – forrásmegjelöléssel – átvettük: „Mélyen kompromittálónak tartanám, ha bárki együtt említené a nevemet a kuruccal, illetve az általa képviselt szellemiséggel. Finoman szólva, nem egy csónakban evezünk, olyannyira, hogy ennek még a látszatát is kerülném.”


Halovány Balavány belevaló

„Mit eszik rajta napi ötvenezer médiafogyasztó?” – saját kérdésére adott válasza abszurditását jelzi, hogy ugyanabban a cikkben zuglapnak is nevezi, jelentéktelen, színvonaltalan tákolmánynak igyekszik beállítani hírportálunkat Deha jelentéktelen zuglap, miért foglalkozik vele? Balavány gyanúsnak tartja, hogy pl. a Népszava Így írnak c. rovatában a Magyar Nemzet-es idézetek mellett szemlézik a Kuruc.info-t, ezáltal reklámot csinálva neki. (Most azonban a Nemzet nyújtott számunkra ingyenhirdetést, ez nem gyanús?) Pedig tetszik vagy sem: hírportálunk tényező, látogatottsága már nagyobb az összes napilap online hírportáljáénál.

Balavány helytelennek tartja, hogy az FBI-t is felkérte a magyarországi vezetés a Kuruc.info elleni küzdelemre, de csak azért, mert míg el nem némítanak minket, ez is reklámot jelent. Így pedig gyanús az egész. (Ahogy a Tanú című filmből megtanulhattuk: az a gyanús, ami nem gyanús, márpedig a Kuruc.info épp ezért gyanús. De ez már a mi bölcsességünk, Balaványnak nincsenek ilyen komoly, virágelvtársi bizonyítékai sem.)

Pedig ha már a gyanús dolgoknál tartunk: miért jelentetett meg óriási hirdetéseket a Strabag-maffia a Magyar Nemzetben is? Netán valamelyik olvasó potenciális ügyfele lehet a multicégnek azáltal, hogy esetleg autópályát vagy mélygarázst építtet telkére? Természetesen nem. Miután megjelentek olyan hírek, miszerint 2004-ben a Strabag az M5-ös autópálya építési jogának elnyerése után 15 millió eurót utalt vissza szocionista kormányközelieknek, hogy épp az MN-t idézzük: „politikai demokrácia támogatása érdekében pártközeli egyesületeknek”, az óriáscég gyorsan lekenyerezte a Magyar Nemzetet és a Hír TV-t is egy hetekig futó reklámmegrendeléssel. Magyarul eladták a lelküket. (Ahogy a Hír TV Csintalan esetében. Az azonos tulajdonban lévő MN-Hír TV médiavállalat nyomtatott része évekkel korábban még könyörtelenül leleplezte a köztörvényes kommunistát, volt MSZP-alelnököt és Tasnádi Péter üzlettársát.) Jól megírta ezt Budaházy már tavaly.

„A Kuruc.info sikerének titka a balliberális oldalon keresendő” – ez az alcíme annak a cikknek, melyet a Strabag-pénzből is élő Balavány jegyez. Bizony, neki is csurgott a végén a hatalmas autópályabizniszből, nem csak a kormánypártoknak. Ezek után már mellékes, hogy sikerünk valójában inkább az elhallgatott hírek közlésének köszönhető. Mint pl. Patrubány Miklós válasza Csoóri nyílt levelére, melyet a Strabag Nemzet nem hajlandó megjelentetni.

De térjünk vissza a napilap hírportálunkkal kapcsolatos, iránymutatónak szánt cikkére! „A Kuruc.infóval szemben a fő kifogás, hogy – szólásszabadság ide vagy oda – a más származásúak és vallásúak érzékenységét sértő hangnem demokráciában is megengedhetetlen. Jó. De vajon a Matula munkatársainak is bujkálniuk kellett, kell a letartóztatás elől? Dehogy. Pedig az illetők könnyen fellelhető emberek: a balliberális média fősodrába tartozó internetes újság, az Uj Péter főszerkesztése alatt álló Index.hu munkatársai. No és Tóta W. Árpád, aki ugyanitt, az Index.hu-n rendszeresen gyalázza trágár kirohanásokkal a nemzeti-keresztény érzelmű magyarokat, vajon milyen szankciókra számíthat? Megmondom. Nemrég állami megbízást kapott, hogy írjon kampányszövegeket a kormánynak. Míg az egyikre vadásznak, a másikat adóforintjainkkal jutalmazzák.”

„Politikailag korrekt” tiltakozást olvashattunk a kettős mércével szemben, melyben mellesleg a rég megszűnt Matulával hasonlítja össze portálunk helyzetét. Mivel a mostani kormány ténykedése ellen nincs mit tenni (na persze nem a Kuruc.info, hanem a strabagosok szerint), ezért csak úgy egyenlítődhet ki a mérleg, ha a Fidesz lép majd, ha kormányra kerül. Más értelmezését nem látjuk a gondolatsornak, azaz Balavány szerint a Fidesz-kormány állami megbízást kell adjon majd a Kuruc.info-nak. Mielőtt Orbánék komolyan elgondolkoznának az igazságos javaslaton, leszögezzük: nem kérünk belőle, maradunk függetlenek!

Balavány Györgynek viszont köszönjük, hogy kritikus cikkében idézett minket, s ezáltal a Magyar Nemzetben is megjelenhettek végre efféle mondatok: „Ha egy Dávid-csillagost ért volna a legminimálisabb atrocitás, Pokorni és Orbán Viktor hason csúszva érkezne a Dohány utcába.”

Kuruc.info