Máig egyetlen rövid hír sem tudósított az Indexen az önkormányzati választások előtt napvilágra került Kubatov-felvételről és fejleményeiről. Sőt. Ezzel még sajnos nem volnának egyedül, de a zsindexesek két pofátlan témaelterelést is alkalmaztak.
Zsindex-Zsidesz flörtölés: Milyen Kubatov-botrány???
Mindezek helyett írtak egy hosszú cikket Nyomoznak a jobbikos Kubatov-lista ügyében címmel, melynek legvégén (a tavaszi Kubatov-botrány hosszabb leírása után, amit már kevesen olvasnak végig megint) néhány sorban ugyan leírják a mostani főbotrányt is (tehát teljesen mellékesen), de előtte az igazi problémaként a legfeljebb Kubatov-kivonatnak nevezhető (talán jobbikos, de csak helyi, a pártközpont által tiltott) Jobbik-ügyet és a Morvai Krisztina holnapján indult aláírásgyűjtés szabálytalanságait taglalják.
A Zsindex-pofátlanság csúcsa, hogy hosszú cikkben írtak arról, miként készült a Fidesz a választási csalások megakadályozására. Hát nem nyílik ki a bicska az ember zsebében, amikor ezt olvassuk?
"A Fidesz küldötteinek arra is oda kell figyelni, hogy mi csinálnak a többi párt delegáltjai. A névjegyzék lapozgatását ugyanis „általában délután 4 óra tájban szokta a baloldal delegáltja elkezdeni” – figyelmeztet az útmutató. „Megpróbálja már előzetesen azt elintézni, hogy ekkor ő legyen a felelős a névjegyzék ellenőrzéséért. Mikor van egy kis szünet, lapozgatni kezdi a névjegyzéket, s közben általában tréfálkozik a megjelentekről vagy a hiányzókról. Valódi célja, hogy megpróbálja megjegyezni, hogy a törzsszavazók közül kik nem jelentek még meg. A lapozgatás után általában kikéredzkedik egy cigarettára vagy a mellékhelyiségbe, s telefonon vagy SMS-ben továbbadja a megszerzett információt.”
Milyen jól tudja ezt Kubatov pártja, pontosan ennek saját alkalmazásáról szól a kiszivárgott hangfelvétel...
A zsindexesek az efféle médiaszolgáltatásukkal vélhetően azért is próbálnak benyalni a szexlap-főszerkesztésből kiöregedett Szalainak és gazdapártjának, mert nem akarnak a Kuruc.info sorsára jutni, hogy őket is megpróbálja betiltani a narancsuralom.
Dow Jones - Kuruc.info