2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Antimagyarizmus ::

Nagy Tűzfal - kínai típusú cenzúrával hallgattatná el a Kuruc.infót a kétharmad

Reklám

Szalai újabb rohamot indít a kurucok ellen? címmel jelent meg egy cikk a Népszavában. Ebből kiderült, hogy a média teljhatalmú ura, a fideszes Szalai Annamária az internet cenzúrázását helyezte kilátásba. A gyermekpornó letiltása csak ürügy, valójában a nekik nem tetsző, számukra kínos, hazugságaikra rámutató Kuruc.info eltakarítása a cél. Magyarul újabb brutális támadás készül a vélemény- és sajtószabadság ellen.

Több fizetést is kap, havonta kétmilliónál többet visz haza

"Elvben ugyan megvalósítható, de könnyen meg lehet kerülni - a lapunknak nyilatkozó szakember ezzel reagált arra a felvetésre, hogy tartósan meg kellene akadályozni a külföldi szerverekről közvetített káros tartalmak (például radikális oldalak) internetes elérhetőségét. Ennek lehetőségét a napokban Szalai Annamária, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke vetette fel" - írják a cikkben.
Létezik eszköz arra, hogy a "káros tartalmak" elérését letiltsák az internetről - jelentette ki Szalai Annamária az MTV Ma reggel című műsorában. Mint mondta: a lekérhető tartalmak szabályozására vonatkozik európai uniós előírás, amelyeket hazánk jogrendjébe be kellene illeszteni. A fontos szabályozandó területek közé sorolta például a "gyűlöletkeltés elleni fellépést" (ti. gyűlöletkeltés az, ha hírportálunk megírja például a cigányok rémtetteit, azaz a tényeket - a szerk.), illetve a kiskorúak védelmét. Megemlítette, hogy az Egyesült Államokban is van törvény arra, hogy nyilvános számítógépekről ne lehessen elérni gyermekekre káros tartalmakat. Ami offline tilos, az online is legyen tilos - mondta végül.
Kínai mintára központilag cenzúráznának
Nem a külföldi szerverről tüntetnék el az adatot - ahogy azzal az előző kormányok próbálkoztak -, hanem a magyar internetszolgáltatóknál tiltják le az oldalak elérését - mondta Szalai. Mint ismeretes, Draskovicsék többször jogsegélyt kértek az USA-tól, még az FBI-jal is felvették a kapcsolatot, ám az amcsik elhajtották őket, mert a Kuruc.info betartja a törvényeket, a jenkik pedig a szólásszabadságot komolyan veszik.
Kínában minden egyes internetszolgáltató egy routeren át csatlakozik a nemzetközi internethez. Hazánkban minden szolgáltatónak saját peering megállapodása van, így a korlátozás bevezetéséhez egy központilag managelhető IP-filtert kellene minden szolgáltatóhoz telepíteni.
Egy biztos: a kommunista diktatúrához hasonló cenzúrázást nem lesz egyszerű megvalósítani, ráadásul számtalan lehetőség van ennek kijátszására. Az viszont mindenképpen elgondolkodtató, hogy a XXI. században, egy demokráciában meg akarják szabni az embereknek, hogy milyen véleményük legyen, hogyan gondolkozzanak, és mit olvassanak. Legalábbis hazánkban. Normális országokban nincs szükség ilyen próbálkozásokra.
Ha kell, elérhetetlenné tehetjük a Kurucinfót is
Ezzel a címmel közöl interjút ma, azaz október 19-én az Index. Itt a következőt nyilatkozza portálunk kapcsán a Fidesz médiaterroristája:
"Az nem állapot, hogy egy hírportálról mindenki tudja, hogy hol szerkesztik, de mégsem lehet lekapcsolni, mert a szervereit külföldön tárolják. Szerintem, ha például a Kurucinfón olyan tartalmat találunk, ami súlyosan sérti a törvényeket, akkor igenis kötelezni kell az internetszolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné azt az oldalt. Bármilyen hihetetlen egyébként, de a szabályozás már eddig is lehetővé tette, hogy egy szolgáltatót rábírjunk, hogy különböző szűrőkkel tegyen elérhetetlenné bizonyos tartalmakat. A hatályos médiatörvény szerint a terjesztőt most is rá lehetett bírni, hogy függessze fel veszélyes tartalmak elérhetőségét."
Kuruc.info főhadiszállás, Arizona-sivatag
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready