Irgalmatlanul
Győri Nemzeti Hírlap, 1941. június 29., eredetiben itt és itt
Irgalmatlanul ki kell irtani nemcsak Európából, de a föld színéről is a bolsevizmust, melynek negyedszázados élete az emberiség gyalázata, a legaljasabb szenvedélyeknek a világra való rászabadulása.

Aki a bolsevizmus ellen fegyvert fog, az a jog, az igazság és a civilizáció hősi szolgálatába áll és ebben a szolgálatban most az új Európa hatalmas nemzeteivel együtt indultunk el megteremteni a jobb és igazságosabb világrendet, a nemzetek virágzását biztosító békét, nyugalmat.
Magyarország volt az első, amelybe belegázolt a bolsevizmus véres csizmája, de Magyarország volt az első abban is, hogy kardot rántott a bolsevizmus ellen és örök történelmi hivatását teljesítette akkor, mikor az ellenforradalmi hadseregével, melynek élén Kormányzó Urunk, mint fővezér állt, erélyes kézzel kiirtotta a Duna-medencéből a vörös uralmat. Mi voltunk az első antibolsevisták és a „művelt Nyugat” szabadkőműves, liberális, szociáldemokrata vezérei hiába fonták a blokád fojtogató gyűrűjét hazánk köré, ezt is kiálltuk, de a keresztény nemzeti alapról nem tértünk le!
Békében éltünk a Szovjet Unióval, míg pilótái bombákat nem dobtak Kassára és drága magyar emberi életeket oltottak ki másutt is.
Válaszoltunk a minden jogot lábbal tipró galádságra, amit önérzetes nemzet el nem tűrhet!
A bolsevizmust ki kell irtani!
Az új Európa felébredt. Az új Európa rendjébe nem fér el a barbárság, az Isten, a család, a hit, az erkölcs, a tisztesség, a becsület szentségét megcsúfoló bolsevizmus. De míg az új keresztes hadak, melyekkel együtt harcolnak már a magyar honvédek is, fegyverrel a kézben rohamoznak a vörös fegyverek ellen, addig itthon is tisztogatni kell, mert szalonokban és a sötétben, a föld alatt sokan vannak itt is, akik együttéreznek a bolsevikiekkel.
Vagy jobbra, vagy balra, nincs más út! Aki nincs velünk az igazság, a jog, a becsület oldalán, aki lapul, aki balra hajlik vagy mindig is a baloldalon állt, azt ki kell erélyes kézzel tépni a magyar társadalom becsületes soraiból. Hadiállapotban vagyunk, harcolunk, s könnyű, vagy nehéz legyen ez a harc, meg fogjuk vívni erős barátaink oldalán diadalmasan, de vigyázni kell, itthon ne bomlasszon, ne züllesszen, ne rágjon a belső ellenség! A belső egység, a keresztény magyar eszmében való összeforrás a hazáért minden áldozatnak készséges vállalása az az alap, az az erő, mely erőt ad a fegyvereknek is és diadalra segíti az új keresztes háború kibontott zászlaját!
p–j–.