Győri Nemzeti Hírlap, 1941. július 1., eredetiben itt
Bukarestből jelenti az Orient Rádió, hogy a szovjetgépekről ejtőernyős kémeket és terroristákat szállítottak Románia fölé és engedték le őket nagyobb tömegben.

Zsidók a rendőrkapitányság előtt - Jászvásár, Románia, 1941. június 30.
Ezek a kémek és kommunisták érintkezést kerestek a romániai zsidó kommunistákkal és bujtogatást, lázítást, rombolást készítettek elő.
Miután ez igazolást nyert, tömeges letartóztatás történt. Ennek során egyedül Jassy-ban mintegy ötszáz zsidó kommunistát végeztek ki.
Egyúttal szigorú felhívást tettek közzé, hogy akik nem jelentik azonnal ejtőernyős kémek holtartózkodását, azoknak még a családját is kiirtják.
Moszkva tagadja repülői galád támadását
Győri Nemzeti Hírlap, 1941. július 1.
Budapest, jún. 30. MTI. A moszkvai rádió a Magyarország és Szovjet-oroszország között beállott hadiállapotot regisztrálva azt az állítást kockáztatta meg, hogy szovjet gépek magyar terület ellen semmiféle támadást nem intéztek. Illetékes helyen kijelentették a MTI tudósítójának, hogy a szovjet valótlan állításaival, amelyeknek propagandisztikus célja nyilvánvaló, méltatlan volna polémiát kezdeni.
Egyébként a szovjet repülők támadásaival okozott halálesetek, pusztító rombolások és a Magyarország feletti légtérben lelőtt szovjet gépek elegendő és kézzelfogható bizonyítékai annak az ismételten végrehajtott népjogellenes támadásnak, melyet a szovjet Magyarország ellen kezdett.

Cirill betűs felirat a bombán
(Kuruc.info)