Ez zsidóháború
Győri Nemzeti Hírlap, 1944. július 20., eredetiben itt, itt és itt
Ez zsidóháború, ami a németek és újabban ellenünk, magyarok ellen is folyik az angol és amerikai lapok hasábjain, mint azt e lapokból vett szemelvényeiben nem először bizonyítja be az Új Magyarság előkelő közírója: Vajta Ferenc.
Az angol és az amerikai főpapoktól kezdve mindenki megszólal a „rémesen sanyargatott” magyarországi zsidóság mellett. Hajmeresztő, miket fognak ránk: állítólag mi agyonkínoztuk a zsidókat, kik közül ezreket pusztítottunk el gázkamrákban és Debrecenben olyan vegyi telepünk van az angolszász zsidók szerint, melyben mázsaszám főzzük a zsidókat szappanná! Barbárok vagyunk, gyilkosok, szappanfőzők, akik talán nemsokára nyomoruk enyhítésére zsidóhúst fognak mérni.
A Daily Telegraph – mondani sem kell, zsidópénzen tartott lap – azt írja, hogy a háború után a megkínzott zsidókból vésztörvényszéket kell alakítani, hogy ítélkezzék a zsidókínzó magyarok felett! A bosszúálláshoz – írják az angolszász zsidó lapok – Moszkva segítségét kell kérni.
Térképek hemzsegnek az angolszász zsidó lapokban, melyeken Ausztria, Magyarország, Horvátország, Bulgária, de még a feltámadni akaró Csehszlovákia is már a szovjethez tartoznak. Elképzelhetjük, ha így lenne, mi várna miránk magyarokra, az állítólagos zsidókínzókra, zsidógyilkosokra! Hiszen az amerikai zsidók szólították fel először Rooseveltet, hogy „hathatósabban” bombázzák Magyarországot.
Mi az igazság a zsidógyilkolás vádjával szemben? Mindenki tudja, hogy egyetlen zsidót meg nem öltünk s akiket munkaszolgálatra fogtunk, meg kell nézni őket, duzzadnak az erőtől, egészségtől. Ezek az összekínzott zsidók?
Nézzék meg a tengernyi pesti zsidóságot, hány van agyonkínozva? A keresztények nem tudnak a templomokba beférni, mert még a padok támláján is zsidók ülnek, akik hitoktatásra járnak, mert „meggyőződésből” sürgősen keresztények akarnak lenni. Nézzék meg a sárgacsillagosokat Pesten, milyen habzsolva vásárolnak!
De nem akarjuk védelmünkre a zsidókat elénk tolni. Nem. Mi bevalljuk a világ törvényszéke előtt is:
Nem szeretjük a zsidókat és eltávolítottuk őket a magyar közéletből, de soha felelős magyar férfi ajkáról, soha a magyar sajtóban el nem hangzott, leírva nem volt, hogy pusztítsuk ki, öljük meg a zsidókat És a magyar bíróság ma is elítélné, aki zsidót tettleg bántalmazna is csak. Az igaz, hogy most akárhol vannak, dolgozniok kell, mint dolgoznia kellett mindig a magyarnak is, akinek verejtékéből ők olyan könnyen és olyan hallatlan gazdagságra tudtak szert tenni.
Hogy idézzük az angolszász zsidók förmedvényeit, ez csak figyelmeztető: Nincs pardon!
A halálfejes szovjetcsillagos falragaszokról megdöbbentően kiált felénk a szöveg:
Nem ismerünk irgalmat!
Ez a zsidók bosszúkiáltása. Nem ismer irgalmat, nem ismerne irgalmat és az orosz cseka véreskezű utódának zsidó hóhérai, a GPU pribékjei, a tízezrek tarkónlövésének mestere, a kínzókamrák kéjes tudósai jönnének a szovjetcsapatok nyomán és nem ismernének irgalmat, ha a magyar honvéd és ha kell, mi valamennyien, akik fegyvert tudunk fogni, oda nem állnánk a Kárpátok elé és véres arcukba nem kiáltanánk:
Ez az én hazám! Ez az én szent földem, ide pedig bolsevista be nem teszi a lábát!
A ránk halálos ítéletet, kiirtást, Szibériába való száműzetést, megkínzást, tarkónlövést rég kimondott angolszász-zsidó és bolsevista-zsidó gyilkosok minden habzó szájú uszítására csak az a válaszunk: Harcoljunk fegyverrel a kézben a végső győzelemig, de itt zsidó bolsevizmus nem lesz soha, de soha!
p–j–.
 
Csodálatos Japán önfeláldozás
Tokió, július 18. NTI., eredetiben itt
A japán főhadiszállásról jelentik: A Saipan szigetén lévő japán csapatok július 16-ig valamennyien hősi halált haltak.

Az elesettek között van Keito altábornagy és Tudzsimura ellentengernagy is.

Az utolsó csata kezdete előtt ünnepélyes szertartás volt, majd a csapatok háromszor banzáj kiáltása után kivont karddal rohamozták meg az ellenséget. Ugyanakkor 3000 sebesült önként vetett véget életének.

Az utolsó emberig harcolt japánok nagy kárt tettek az amerikaiak soraiban.