Egész biztosan nem cigányok bántalmazták azt a sofőrt, aki egy kisgyermeket gázolt el a Heves megyei Gyöngyösoroszi belterületén csütörtök kora este.

A gázolás után a nyolcéves gyermeket mentőhelikopterrel a miskolci kórházba szállították, ám a gyors orvosi beavatkozás ellenére az éjszakai órákban belehalt a sérüléseibe.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a gyermek kiszaladt az autó elé, sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni. Az autós megállt segítséget nyújtani és a mentőket is értesítette. Meg is kapta érte a köszönetet.

A balest helyszínén a rendőrök kiérkezését megelőzően a helybeli gyermek rokonai és ismerősei bántalmazták a sofőrt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit, illetve büntetőeljárást indítottak azok ellen, akik megverték a sofőrt - mondta a rendőrkapitány.

Tavaly október 15-én hasonló eset történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán. A településen egy 44 éves tiszavasvári tanárt vertek agyon gyerekei szeme láttára, mert autójával elsodort egy kislányt, aki csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

(Híradó - MTI - FH)