Ferenc pápa áldását adta a Jónak lenni jó című karitatív televíziós műsor munkatársaira: "Őszentsége Ferenc pápa szívből adja Apostoli Áldását a Katolikus Karitász országos karitatív összefogásában együttműködők, valamint Siklósi Beatrix és a magyar közszolgálati média munkatársai életére és munkájára, mint mennyei kegyelmek zálogát" - olvasható a Szentatya áldásának szövege a Katolikus Karitász - Caritas Hungarica hírportálon.
Zoom
Siklósi Beatrix a pápai áldással (Fotó: Wágner Csapó József)
Erdő Péter bíboros tegnap olvasta föl a Jónak lenni jó című adománygyűjtő televíziós műsor készítőinek - élükön Siklós Beatrixszal - jelenlétében Ferenc pápa áldását és adta át az erről szóló magyar nyelvű okiratot.
Zoom
A Szentatya áldásának okirata (Fotó: Wágner Csapó József)
Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász segélyszervezet a Szentatya áldásának átadásán elmondta: a Jónak lenni jó című műsor előkészítését tavaly október közepén kezdték el. Az atya megköszönte többi között a közszolgálati tévé, a Magyar Katolikus Rádió és a Mária Rádió munkatársainak együttműködését. "Az Erzsébet napi gyűjtésből közel 80 millió forint gyűlt össze, amelyet a plébánia karitászcsoportok közvetlenül kaptak meg", mondta Écsy Gábor atya.
Hering J. - Kuruc.info