A Budapestet holokauszthányadékkal beborító szoci-szadi többségű Fővárosi Közgyűlés a kormánypártiak szavazataival elutasította a XII. kerületi polgármester azon kérelmét, hogy a városrészben (szerintük jogszerűtlenül) emelt Turul-szobornak fennmaradási engedélyt adjanak. A hasonló jogi helyzetben lévő, Popcorni könnyei áztatta kerületi hollókoszt-emlékművet természetesen nem érintették.

A vitában a kormánypártiak két évvel korábbi "érvelésüket" megerősítve vetették el a szobor fennmaradását.

A köztörvényes Demszky Gábor főpolgármesterhez hasonlóan a törvényeket naponta áthagók úgy ítélték meg, hogy a jogszerűség jegyében célszerű a közgyűlésnek megvárnia a bontás érdekében indított bírósági eljárás befejezését.

Pokorni Zoltán a megbékélés jegyében kérte a korábbi döntés megváltoztatását. Mint mondta, a kerületet a jó szándék vezette akkor, amikor méltó emléket akart állítani a II. világháború városrészi áldozatainak. Elképzelhetőnek tartotta ugyanakkor, hogy nem voltak elég körültekintőek, amikor a civileknek és a katonáknak együttesen állítottak emléket. (Kuruc.info megjegyzés: anyádat, Zoli. Vagy az ügynökapádat)

Bőhm András (a szélsőséges SZDSZ politikusa) annak a véleményének adott hangot, hogy rossz példát szolgáltatna a főváros, ha "visszariadna a turulszobor mellett érvelők fenyegetésétől". Hock Zoltán (MDF) szerint amennyiben a kormánypárti többség ismét a hatalmával visszaélő döntést hoz, mint két éve, s nem hallja meg a kerületi lakosság szavát, akkor hosszú évekre "elhintik a békétlenség magját" a Hegyvidéken.
Emellett a banda csaknem 34 milliárd forintnyi fővárosi tulajdonú részvénypakettet és üzleti részesedést minősített át csütörtökön eladhatóvá.

(Szent Korona Rádió nyomán)