Mélyen Tisztelt Szerkesztőség!

Megköszönném, ha levelemnek helyet adnának portáljukon, mert véleményem szerint történetem hozzájárulhat ahhoz, hogy a Kiskegyeden, Blikken, Metro újságon, a kereskedelmi TV-csatornákon kitenyésztett embertársaimnak agyában újra pislákoljon a gondolkodásnak is nevezhető láng a cigánykérdésben és az azt bemutató média megismerésének kapcsán.

Kőbányán dolgozom egy virágüzletben, ahova néhány napja betévedt magyar barátnőjével együtt egy kb.15-16 éves cigánynak is nevezhető génhulladék. Amíg a hölgy vásárolt addig a "szegény mindenhonnan ártatlanul kirekesztett" szutyok telefonon beszélt egy haverjával. Nagy hanggal, szereplési vágytól fűtve beszélt, ahogy ezek szoktak.

Szóval nem volt nehéz meghallanom azokat a szavakat, amelyek végül arra ösztökéltek, hogy megpróbáljak vele beszélni. A cigány ugyanis arról hencegett, hogy "úgy megvertük, hogy összehugyozta magát" és "csak egy buzi magyar volt". Mikor befejezte a telefonálást megkérdeztem tőle, hogy : "ne haragudj, de miért beszélsz így a magyarokról, neked sem esne jól ha valaki lebuzicigányozna ", - az élősködő, szintén a fajtájára jellemzően elkezdett össze-vissza magyarázni, hogy "az nem is úgy volt" és tagadta a fél perccel korábban elhangzottakat.

Ilyenkor azért elgondolkodik az ember a médiának a szerepén is. Olaszliszka után is megfigyelhető volt, hogy a különböző, az esetet elemző műsorokba csak és kizárólag olyan "szakértőket" hívtak meg, akik a közvélemény manipulálására, eltussolásra és cigánymosdatásra tökéletesen alkalmas panelekkel dobálóztak :

"ez csak egyedi eset"( amennyiben minden 1000. eset után írják csak le az elkövetők származását akkor mindegyik után el lehet majd mondani, hogy egyedi eset)

"nem szabad általánosítani" (valóban nem, az 1-5 % - uknak sikerült megtisztulnia az őseiktől tanult bűnözői kultúra káros hatásaitól)

"nem is értjük, hogy hogyan fordulhatott elő" (természetesen ettől még ti maradtok a szakik, és legközelebb is ti fogtok elemezni, talán ha egyszer végre tanulmányoznátok a kultúrájukat, akkor majd érteni fogjátok, hogy a cigányoknál a "gádzsót" átverni, meglopni, megölni nemhogy nem bűn, hanem egyenesen erény)

"nem beszélhetünk rasszista indíttatásról, hiszen a cigányok is magyarok."

A cigánynak az a kijelentése, hogy "csak egy buzi magyar volt", azért csattanós válasz lehet azoknak, akik azt vallják, hogy a cigányok is magyarok. Persze-persze, ha bűnözik, akkor magyar, ha segílyért kell sorba állni, akkor szegény hátrányos helyzetű cigány.

Az az arcátlan és aljas vélekedés pedig, hogy a "társadalmi elnyomatottságukból indíttatva bűnöznek", felér a bűnpártolással.

Név és cím a szerkesztőségben