Csökkentette példányonkénti árát május 1-jével a Napi Gazdaság, amely július 1-től az előfizetési díjait is jelentősen csökkenti.
A már korábban beharangozott árváltozás újabb lépést jelent az egykori gazdasági és pénzügyi témákkal foglalkozó napilap villámgyors átalakításában.
A kiadványt múlt hónapban vásárolta meg a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor, aki "lelkiismereti okokra" hivatkozva még februárban mondott fel többekkel együtt a Simicska Lajoshoz tartozó lapnál.
Az új tulajdonos Csermely Péter, volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki a lap élére, amely már az első számai egyikében új szlogennel és konkrét politikai állásfoglalással jelent meg.
Liszkay akkor levélben köszöntötte az olvasókat, amelyben azt írta, a következő hónapokban a lapot jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal kívánják kibővíteni, az átalakítás pedig a nyár végén fejeződik be, ekkor új nevet is kap majd a lap.
"Az új napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz" - erősítették meg ismét.
A Napi Gazdaság címoldalán a lap meghatározásaként korábban üzleti és pénzügyi hírlap szerepelt, ehelyett ma már a közéleti és üzleti napilap megnevezés olvasható.
(HVG)