A hideg miatt egyre több beteg migráns érkezik Horvátországba - tájékoztatott a horvát közszolgálati televízió (HRT) szombaton.
Durdica Ivkovic, az UNICEF programvezetője a sajtónak úgy nyilatkozott: a gyerekek súlyos légzőszervi megbetegedésekkel érkeznek az ideiglenes befogadóállomásra, gyakori a bőrbetegség és a viszketegség is.
Zoom
Katonák a zákányi állomáson
Sinisa Varga egészségügyi miniszter szombaton ellátogatott a sátortáborba, majd a sajtónak cáfolta, hogy viszketegségjárvány ütötte volna fel a fejét az illegális bevándorlók között. "A járványügyi hivatal munkatársai egyetlen olyan esetet sem jegyeztek fel, amely járványra utalt volna, így bőrviszketegség-járványt sem" - mondta a miniszter.
Több mint 150 ezren alig egy hónap alatt
A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a jelenlegi szerb-magyar zöldhatár lezárása óta 153 ezer illegális bevándorló lépte át a "szerb"-horvát határt.
Horvátország területére - a kelet-szlavóniai Babska és Felsőtárnok körzetébe - szombaton 21 óráig 7787 migráns érkezett, akiket vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra.
Zoom
Illegális bevándorlók vonulnak Hegyeshalom utcáján - 2015. október 7.
Jelenleg 4425 illegális bevándorló tartózkodik a valkóapáti sátortáborban. A pénteken érkezett migránsok közül sokan a szabadban töltötték az éjszakát, mert nem fértek el a sátrakban.
Ranko Ostojic belügyminiszter szombaton a sajtót arról tájékoztatta, hogy "minden a legnagyobb rendben van" és ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.
Frissítés: Idén eddig 350 ezer "vírusgazda" érkezett
Mintegy 350 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök szombatig - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján vasárnap.
Magyarország schengeni külső határain 349 ezer 840 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök január elseje óta - olvasható a police.hu oldalon.
Szombati mérleg: 7907 parazita
Közölték: szombaton az országban 7907 illegális bevándorlóval - ebből a magyar-szerb határszakaszon 12, míg a magyar-horvát határszakaszon 7894 emberrel - szemben intézkedett a rendőrség.
A magyar-szerb határszakaszon szeptember 15. óta 674 ember ellen indítottak büntetőeljárást.
(MTI nyomán)