Felgyújtotta magát egy 60 év körüli férfi Százhalombattán, a polgármesteri hivatal előtt csütörtök este, a férfit kórházba vitték - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. A férfit a körülötte tartózkodók a szökőkútba dobták, de testfelületének 30 százaléka így is megégett. Súlyos égési sérüléssel vitték kórházba.
Az Index úgy tudja, hogy a városban épp a Csányi Sándor-féle környezetszennyező gumiabroncsfeldolgozó miatt tartottak lakossági fórumot. Amikor vége lett, a város főterén felgyújtotta magát egy férfi, aki aztán lobogva rohangált, végül belevetette magát egy már téliesített szökőkútba, ahol még volt némi víz. A fórumon résztvevők odarohantak, és a szökőkút vizével locsolgatták. Végül valaki az egyik étterem poroltójával oltotta el.
(Index)
Frissítés: A férfi a kórházban meghalt - az eset hátterében magánéleti okok állhatnak
Meghalt az a férfi, aki csütörtök este felgyújtotta magát Százhalombattán, a polgármesteri hivatal előtt. Az ügyben vizsgálat indult.
Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az 50 év körüli férfi a város főterén ismeretlen okból gyújtotta fel magát. A férfit a körülötte tartózkodók a szökőkútba dobták, de testfelületének 30 százaléka így is megégett. Súlyos égési sérülésekkel, életveszélyes állapotban vitték kórházba - tette hozzá.
Az MTI úgy tudja, hogy az eset hátterében magánéleti okok állnak. A férfi a kórházban meghalt.
Az Érdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást indított a körülmények tisztázására - közölte pénteken Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
(MTI)