Idézzük a Népszabi pár napja megjelent, itt található cikkét: "Ma elsősorban nem a nyílt rasszizmus, hanem a szülői szeretet ássa alá az iskolai integrációt.” Nem rasszista kormányzók tiltják ki a feketéket egyes iskolákból, hanem a lehető legszínvonalasabb képzést és legjobb iskolát kereső szülők nem hajlandók olyan iskolába íratni a gyereket, ahol sok a szegény vagy kisebbséghez tartozó diák.
„Egyszerűen arról van szó, hogy a gyereknek sokkal nagyobb esélye van bejutni egy jó egyetemre, ha jómódú gyerekekkel jár egy iskolába, akiktől szüleik megkövetelik a jó teljesítményt. Ha viszont olyan iskolába íratják be, ahol a diákok többsége hátrányos helyzetű családból való, akiknek szülei nem tekintik kellően fontosnak az iskolai teljesítményt, akkor a továbbtanulási esélyek drámaian csökkennek. Hiába egyenlő a két iskola minden más tekintetben, hiába ugyanolyan jók a tanárok, a gyerek előnyösebb helyzetbe kerül, ha gazdag szülők csemetéivel jár egy osztályba.
Kommentár: Tanulságos, és nem mellékesen a szélsőjobbos-náci-rasszista elhajlással nemigen vádolható Népszabóban jelent meg. Valaki megfenyíthetné már ott az újságírókat, hogy ilyen dolgokat nem szabad leírni: már a múltkor is kiborulhatott volna a bili, mikor írtak az olaszországi cigánybűnözésről, és hogy ott vannak ilyen statisztikák, meg arról, hogy a cigánygyerekek visszafogják a fehéreket. Arról már nem írtak, hogy a zsidó iskolák kivétel nélkül kirekesztik a színeseket, illetve, hogy a kedves nigger (és cigány) tanulók fegyverrel fenyegetik, gyakran le is szúrják fehér társaikat és tanáraikat is. Érdemes felidézni a máskülönben leszerepelt Tony Blair brit ex-miniszterelnök egyik, már biztos távozásának tudatában adott interjúját, ahol arról beszélt, hogy a feketék a késelés kultúráját honosították meg Nagy-Britanniában.
Most, igaz, amerikai kutatás eredményét közölték, de mégsem szép dolog ilyeneket leírni egy pártlapban! Még a végén kiderül, hogy Mo-on is hasonló a helyzet, és nem a náci, fasiszta tanárok az okai a kialakult cigányszegregációnak.
Kapcsolódó cikkek
Kuruc.info - AS