Ha az iraki háború Tom Lantos képviselő szerint csak az olajért folyt, miért szavazott rá mégis? – teszi fel a kellemetlen kérdést a National Review. A rendőrség illetékesei nem engedik, hogy Mahmud Ahmadinedzsád iráni elnök meglátogassa a New Yorkban található Ground Zerót – írja a The Washington Times.

National Review Online

Mikor Alan Greenspan, a jegybank volt főnöke azt írta könyvében, hogy az iraki háború az olajról szólt, sokan elkezdték szapulni a Bush-adminisztrációt – nyitja elemzését a jobboldali National Review Online szerkesztője. Ezek közé tartozott a magyar származású Tom Lantos képviselő is. Később Greenspan elmondta, hogy nem a Fehér Házat motiválta az olaj, hanem őt magát, hiszen Szaddám Huszein veszélyt jelentett az olajárak stabilitására, ezért mindenképpen pozitívnak tartotta a diktátor eltávolítását. Lantos persze ugyancsak a háború mellett szavazott annak idején a kongresszusban.
-Ha a háború a képviselő szerint olyan nyilvánvalóan csak az olajért folyt, miért szavazott rá mégis? – teszi fel a kellemetlen kérdést a National Review cikke.

The Washington Times

Mahmud Ahmadinedzsád iráni elnök lemondhat arról, hogy meglátogassa a New Yorkban található Ground Zerót – írja a jobboldali Washington Times napilap. A radikális iszlamista ország vezetője a hét végén érkezik majd, hogy jövő hét kedden beszédet tartson az ENSZ-ben. Michael R. Bloomberg polgármester irodája kérte a látogatást, és a tervek szerint maga a városatya kísérte volna az iráni vezetőt a Ground Zero területére, a rendőrség illetékesei azonban elutasították a polgármesteri hivatal tervét, miután a kikötői hatóság és a titkosszolgálat embereivel megvitatták a kérdést.

(MNO)