Újabb gyanús minisztériumi pályázati ügyre derült fény: 19 millió forint európai uniós pénzt nyert minisztériumi pályázaton egy csereháti községben lévő tanoda hátrányos helyzetű (értsd: cigány - a szerk.) diákok középiskolai oktatására. Tanítás nyomát egyelőre nem találni az iskolában. Hiller tárcája szerint minden rendben van. Az intézmény igazgatója Derdák Tibor egykori szabad demokrata képviselő.

Újabb gyanús minisztériumi pályázati ügyre derült fény. A csereháti Tomor községben lévő, szeptemberben induló tanoda a Rom Som Alapítványon keresztül 19 millió forintot nyert minisztériumi pályázaton. Az intézmény hivatalosan arra kapta a pénzt, hogy megoldja a környéken élő hátrányos helyzetű – főként cigány – fiatalok középiskolai oktatását, szakképzését.

 Kiderült ugyanis, hogy az iskolának még a működéshez szükséges oktatási azonosítója sincs, ráadásul a Hír TV tanítási időben – bár a tanoda igazgatója 100 fős létszámról beszélt – csupán két diákkal találkozott az intézményben, és ők saját bevallásuk szerint tanulás helyett egyelőre csak ismerkednek a tanodával. (Kuruc.info: százból két cigány jár be a suliba – szép arány, mi? És ezek után mondják a cigányfajvédők, hogy a cigók nem iskolakerülők.) A csereháti körzeti általános iskola igazgatója szerint három diákja át akart menni az új intézménybe, mivel ott állítólag nagyon jók a tanulási feltételek, még drót nélküli internet is van, ám egy hét után újra a régi iskolájukban jelentkeztek, mivel az új helyen csak kongó üresség fogadta őket.

(MN nyomán)