2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:42 A Xiaomi független szakértők bevonásával vizsgálja ki a telefonjait ért cenzúravádakat12:18 Rutte megerősített biztonsági kíséretet kapott11:58 Tajvan nagy hatótávolságú fegyverekkel rettentené el Kínát11:36 Játékpisztollyal raboltak a Gellért-hegyen a "fiatalok"11:16 Erős földrengés volt Kréta térségében11:00 Beadták az első kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon10:37 Nagyot léptek előre a fejlődésben a németek: már "transznemű" képviselőik is vannak a Bundestagban09:58 Számot vetettek a lengyelek: óriásit buktak, sokba kerül az uniós tagság - a magyar helyzet még súlyosabb09:35 20 beteg halt meg a hétvégén, 1183 új fertőzöttet találtak09:05 Még ők is alig akarták elhinni: a kommunisták nyerték a grazi önkormányzati választást08:23 Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon08:03 Chilében is ráébredtek, hogy nem jó ötlet szélesre tárni a kapukat a migránsok előtt07:46 Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:32 Jól eltiltották a visszavonult német kerékpárost07:22 Szeretnél jobban látni közelre? Itt a zseniális többfunkciós olvasószemüveg (x)
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Extra ::

Requiem az elnémított Ki nyer ma? zenei játékért – Írja alá a tiltakozást!

Czigány György, a neves orgona- és zongoramûvész, költõ, rádiós és televíziós újságíró 1969 télutóján indította útjára a Ki nyer ma? zenei vetélkedõt. A minden nemzeti, keresztény és magyar értéket fokozatosan kiirtani szándékozó szocionista társulat szeptember végén ezt a mûsort is számûzte a Kossuth rádió hullámhosszáról.


A Ki nyer ma? búcsúadása 2007. szeptember 28-án (Fénykép: Hering József)

Czigány György 1969-ben a Hungária kávéház, az ismét New York palotának nevezett épület galériájában kezdte el a Ki nyer ma? komolyzenei vetélkedõt, s a hétfõtõl péntekig megszólaló mûsorban olyan nagy tudású alapító tagok játszottak, mint például az idõközben elhunyt Mann Daisy, a Zsülnek is becézett Gyula bácsi, az erdélyi Incze úr, majd késõbb Czárán Endre postamérnök, Magyar Zoli, Hont Pál és Mócza Terézia.

A mûsor késõbb már egy-egy vidéki településen is népszerûsítette a komolyzenét. A Ki nyer mát? a trianoni határokon túli magyarok is annyira kedvelték (jól példázzák ezt az onnan érkezõ tiltakozó aláírások), hogy sokan rendszeresen átjártak játszani Magyarországra. Czigány György, majd késõbb felváltva Boross Anikó, Boross Attila és az áldott emlékû, felejthetetlen Zsoldos Péter mûsorvezetésének köszönhetõen nemzedékek szerették és ismerték meg a komolyzenét.

A Hungária kávéházban a 70-es években kialakult bizonytalan állapotok miatt a zenei mûsor fõhadiszállása az Astoria kávéház étterme lett, s a legendás idõkben egy-egy déli adás idején még kinn, a Kossuth Lajos utca flaszterján is tolongtak az érdeklõdõk.

2007. szeptember 28-án a Ki nyer ma? játékosai és a mûsor barátai búcsúadásra gyûltek egybe az Astoria szálló éttermében. Nagyon sokan voltak, s az utcára nézõ hatalmas ablak alatti asztalka körül ültek a még élõ mûsorvezetõk, s természetesen Czigány György, a zenei játék megálmodója és valóra váltója.

A Ki nyer ma? ugyanis többé nem hallható a Kossuth rádió hullámhosszán, számûzték a regionális adókra. Magyarán szólva, Budapestrõl többé nem lesznek adások, a fõvárosban senki nem tudja, hol lehet a játékot hallgatni, s természetesen ezzel a határon túli magyarok élvezetét is elvették. A 9725. adás, s közel 39 esztendõ után a mûsort elnémították azok, akik fasiszta, fajvédõ vehemenciával általában mindent elnémítanak, kiirtanak a tévék és a rádiók mûsoraiból, ami magyar és keresztény, tehát értékhordozó és értékközvetítõ.

Mi ez a szép? címen a Magyar Katolikus Rádió fogadta be a számûzött mûsort. Október 1-jétõl hétköznapokon hétfõtõl péntekig, a 12 óra 30 perces hírek után felváltva Czigány György, Meixner Mihály, Varga F. István és Boross Attila vezeti a régi-új mûsort a Budapest, VI. kerület, Délibáb utca 15. szám alatt.

A Magyar Rádió jelenlegi, SZDSZ-es túlsúlyú vezetését az elmúlt hetekben sokan kérték arra, hogy hogy ne némítsa el a Ki nyer ma? mûsort a Kossuth rádió hullámhosszán, de hiába. A magyargyûlölõ társulat ámokfutása folytatódik.

A Ki nyer ma? mûsornak a Kossuth rádióból való számûzése, s általában a Rádió magyarheccelõ vezetõségének cselekedetei ellen már két hete aláírásgyûjtés folyik, s eddig több mint hatszázan tiltakoztak határon innen és határon túlról egyaránt.

Hering József

(Kuruc.info)

Kapcsolódó cikkeink:
Elnémult a Ki nyer ma? a Kossuth adón – Írja alá a tiltakozást!
Petíció: Állítsuk meg az ámokfutást a Magyar Rádióban!

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready