Vádat emelnek az orvos ellen, aki 120 ezer forintot kért egy olyan injekcióért, amelynek se hatása, se forgalomba hozatali engedélye nem volt.
Még 2016 februárjában tett feljelentést két nő, miután egy budapesti magánrendelőben dr. P. L. Gy. egy olyan koleszterincsökkentő injekciót adott be a 74 és a 77 éves nőknek, amely semmilyen klinikai vizsgálatra, vagy forgalomba hozatalra vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett.
A budapesti orvost emberen végezhető kutatás szabályainak megszegése bűntettel gyanúsították meg.
A „koleszterinellenes antitest” nevű oltást a 71 éves orvos intravénásan adta be a pácienseknek, akik ezért fejenként 120 ezer forintot fizettek. A betegek vérnyomásproblémával mentek az orvoshoz, akiről a pesterzsébeti piacon hallottak.
A nők azért fordultak az orvoshoz, mert a kezelések után semmilyen pozitív hatást nem tapasztaltak. A nyomozás során kiderült, hogy ugyanez a doktor két másik embernek is adott be ebből az injekcióból.
A budapesti nyomozók a napokban befejezték az ügyet, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték tovább az illetékes ügyészségnek.
(Police nyomán)